EN  |  FR

Nieuws

Nieuwsartikelen

Gaan met die banaan?

Dat we om te sporten onze energievoorraden op peil moeten houden, mag bij iedere krachtsporter als bekend worden verondersteld. We weten ook dat koolhydraten hiervoor onmisbaar zijn. De banaan is na trainingen bijna clichématig populair. Tegelijkertijd zijn er steeds meer bodybuilders die juist fruit van hun menu schrappen. Dat zou dik maken. Heeft de ‘herstelbanaan’ zijn langste tijd gehad? Of kunnen die vruchteloze bodybuilders hun voedingsstrategie beter herzien?

Lees meer

Kaatsu: afknijpen die spieren?

Het komt uit Japan en je spieren schijnen er geweldig van te groeien. Het heet Kaatsu-training, maar heeft onder de naam ‘Occlusie-training’ al meer bekendheid gekregen. In een notendop gaat het om het met een tourniquet afknijpen van de spieren om de bloedtoevoer naar armen of benen af te remmen. In combinatie met zeer lichte gewichttraining zou het wonderen doen voor je spiergroei. Kortom, het nieuwe trainingsmotto lijkt ‘don’t go with the flow!’ te zijn.

Lees meer

Vetten: the good, the bad, and the ugly

De aanbevolen verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten in je voeding verandert geregeld. Dan weer zijn vetten slecht voor je, dan weer word je van koolhydraten dik en dan weer worden aan eiwitten allerlei slechte eigenschappen toegeschreven. De voedingswetenschap is volop in ontwikkeling en dat moet zo blijven. De voedingsstof die het meest onder een slecht imago te lijden heeft, is vet. Toch is vet niet alleen maar slecht… en niet iedereen vindt het even lelijk.

Lees meer

Kroon goes Gold’s … again

Bijna 20 jaar geleden ging Hans Kroon op bedevaart naar het Mekka van bodybuilding, Gold’s Gym in Venice, Californië. Hij was vastbesloten alle ‘grote jongens’ als een citroen uit te knijpen en de schat aan informatie naar de Lage Landen te exporteren. Het zou een ‘culture shock’ worden die hem uiteindelijk nog vastberadener maakte op eigen kracht een gespierde fysiek op te bouwen. Rijper reisde hij nog nogmaals af naar Los Angeles om de sfeer van Muscle Beach en Gold’s Gym te proeven.

Lees meer

Functional Foods (IV): over eiwitten, vezels, water en lucht

Basale voedingsbestanddelen als eiwitten, vezels, water en lucht bieden levensmiddelenfabrikanten veel mogelijkheden om innovatieve, verzadigende producten te maken. Het zouden interessante vernieuwingen kunnen zijn voor iedereen die wil afvallen en/of het gewicht onder controle wil houden. Maar op al die ‘doorbraken’ hoef je niet te wachten hoor! De beschikbare kennis over genoemde ingrediënten biedt ons ook nu al vele mogelijkheden. Daarom lees je in deze aflevering over functional foods niet alleen meer over de verzadigende eigenschappen van de genoemde voedingsbestanddelen, en ook niet alleen welke innovaties er in de levensmiddelenindustrie op stapel staan, maar zeker ook wat jij zelf met de beschikbare kennis kunt.

Lees meer