EN  |  FR

Eigen Kracht-dag 11 december Van der Valk Utrecht

afbeelding bij Eigen Kracht-dag 11 december Van der Valk Utrecht

De Eigen Kracht-dag wordt dit jaar op zondag 11 december gehouden in het Van der Valk hotel in Utrecht. Opnieuw bieden we een aantrekkelijke mix van presentaties en actieve workshops waarmee de fanatieke fitnesser en fitnessprofessional aan het eind van de dag weer vooruit kunnen in kennis en kunde. Tevens serveren we een uitstekende lunch om de inwendige mens te versterken. Trekken dus die agenda, zorg dat je erbij bent en vergeet je sportkleding niet!

We waren goed bezig met onze jaarlijkse Eigen Kracht-dag toen corona in maart 2020 de boel aardig in de war begon te schoppen. Congressen, symposia, fitnessbeurzen moesten allemaal tot nader orde uitgesteld worden. Inmiddels zijn we dik twee jaar verder en kunnen we onze ‘doelgroepen’ weer live ontmoeten. Dat was op de afgelopen FitFair in mei al een waar feest, en we hopen er op de komende Eigen Kracht-dag een spetterend vervolg aan te kunnen geven. Die dag houden we op zondag 11 december in het Van der Valk hotel in Utrecht.. Goed te bereiken met openbaar vervoer en voor wie met de auto komt zorgen we voor parkeerkaarten.

Inloop en afsluiting

De inloop met koffie en thee is van 9.30-10.00 in de foyer van het hotel en we sluiten de dag met een verfrissing of drankje om 16.00.

Informatie programma.

De Eigen Kracht-dag 2022 wordt geopend met een welkomst woord van onze voorzitter Vincent Egbers. Daarna zal Hans Wassink het thema van de dag ‘Eigen Kracht en de Social Media’ inleiden. De presentaties & workshops duren 30 minuten. De lunchpauze een uur.

Ochtend: presentaties & workshops

Presentatie: Effect social media & doping

Luuk Hilkens, bewegingswetenschapper en docent aan de HAN Hogeschool deed samen met de HAN en de universiteit van Utrecht een groot onderzoek naar social media en de relatie ervan met gebruik van supplementen en doping. Aan het onderzoek deden meer dan 2200 mensen mee.

Presentatie: Zelfbeeld & social media

Catharine Evers, psychologe en gedragswetenschapper aan de Universiteit van Utrecht gaat in deze presentatie in op welk effect de hang naar het perfecte lichaam heeft op het zelfbeeld en het risico op het ontwikkelen van eetstoornissen.

Workshop 1: Glute training. Natural atleet en personal trainer Sandra van de Kamp zet de gluteus maximus en minimus in deze workshop stevig aan het werk en aan het eind zal blijken dat nog meer spieren van het lichaam worden aangesproken. The thigh bone is connected to the hip bone! Deze workout zal in het middagdeel nog een keer herhaald worden.

Workshop 2: Tiktaalik training. Natural atleet en personal trainer Imro Beuk geeft een grondwerk body weight training waarbij getracht wordt je evolutionaire roots weer op te diepen. Dat is even aanpoten maar geeft enorme voldoening.

Middagpauze: lunch & zoem

Tijd voor de lunch en daarna voor het spelen van het Eigen Kracht zoemspel. Een spel waarbij het voornamelijk draait om coördinatie en zelfbeheersing. Scores worden bijgehouden, persoonlijke records verbroken.

Middag: presentatie & workshops

Presentatie: Groot worden & clean blijven

Tjieu Maas: bewegingswetenschapper, sportdiëtist en docent aan de HAN Hogeschool duikt voor zijn presentatie in op de ultieme vraag in fitness & bodybuilding: hoe groot kun je clean  nu eigenlijk worden? In deze presentatie worden feit en fictie onder de loep genomen.

Presentatie: Altijd in shape?

Ricky Frissen: Diëtist en coach Frissen is ervaringsdeskundige als het gaat over doorslaan in je verlangen naar het perfecte lichaam. Eetstoornissen liggen op de loer, ook bij mannen! In zijn presentatie/workshop gaat hij in op deze materie, die nog te zeer onderbelicht blijft.

Workshops 1 & 2
Workshops 1 (glute training) en 2 (Tiktaalik body weight grondwerk) worden herhaald voor een tweede batch deelnemers. De groep die in de ochtend de glute training heeft gedaan kan nu de Tiktaalik training volgen en omgekeerd.

Korte drink en zoemspel pauze

Eigen Kracht Challenge Q & A

Vier deelnemers van de Eigen Kracht Challenge werden een half jaar begeleid door professionele personal coaches Sandra van de Kamp en Imro Beuk. Ze vertellen over hun ervaringen en trainingen, die middenin corona tijd deels buiten moesten worden gedaan. Maar vooral vertellen ze wat er te bereiken valt op Eigen Kracht.

Afsluiting Eigen Kracht dag 2022

Hans Wassink sluit de dag af met de terugblik ‘Eigen Kracht: het best bewaarde geheim in fitness’.

Inschrijving Eigen Kracht-dag
Inschrijven voor de Eigen Kracht-dag kan door een mail te sturen naar h.wassink@dopingautoriteit.nl. Wacht er niet te lang mee en neem je sportkleding mee!

Dossiers: