EN  |  FR

Nieuwe eindredacteur Eigen Kracht

afbeelding bij Nieuwe eindredacteur Eigen Kracht

Met ingang van heden is Hans Wassink de nieuwe eindredacteur en webmaster van www.eigenkracht.nl. Op 1 oktober trad hij in dienst bij de Dopingautoriteit als voorlichter breedtesport. Een korte introductie tot een kwarteeuw ervaring in krachttraining.

Hans Wassink (1954) begon in 1982 met krachttraining in een krachthonk in Rotterdam-Zuid, waar aanvankelijk alleen worstelaars, boksers, judoka’s, karateka’s en gewichtheffers hun spieren staalden, maar geleidelijk aan werden ‘verdrongen’ door steeds meer fitnessers. De grote landelijke bekendheid van bodybuildster Erika Mes zette fitness op de kaart en de sport groeide in de jaren tachtig en negentig uit tot meest populaire activiteit om het welgevulde lijf weer goedgevormd te krijgen. Anno 2006 maken 2½ miljoen mensen wekelijks de gang naar het fitnesscentrum.

Hans was als hoofdredacteur/eindredacteur/redacteur betrokken bij zo’n beetje alle bodybuilding- en fitnessbladen die de afgelopen 25 jaar in Nederland verschenen, waaronder Hercules, Fit, Hardcore, Sport & Fitness, Fysiek, Natural Body en Men’s Health. Hij was tevens eindredacteur van Ironman Europe (verscheen in zes talen) en schreef diverse boeken op het gebied van krachttraining en voeding, waaronder Hardcore Bodybuilding en Workout. Groot worden – clean blijven, Basic Nutrition en Voedingssupplementen. De winnende factor? in de serie Lijf, Sport & Middelen boeken van het voormalige NeCeDo. Verder is hij co-auteur van het vorig jaar verschenen boek Op Eigen Kracht: slanker, strakker, sterker.

Een krachtig team

De website is in haar vijfjarig bestaan uitgegroeid tot een zeer betrouwbaar baken in een zee van commerciële en vaak weinig wetenschappelijke informatie. Het redactieteam bestaat uit bewegingswetenschapper Bart Coumans (hoofd preventie Dopingautoriteit), een van de zeven Certified Strength and Conditioning Specialists (NSCA) in Nederland, voedingswetenschapper en sportdiëtiste Anneke Palsma (beleidsmedewerker preventie Dopingautoriteit), Guido Willemsen, ruim vijftien jaar werkzaam als freelance hoofdredacteur en chefredacteur bij verschillende fitnessvakbladen en co-auteur van het Op Eigen Kracht boek, Claudia Smit, journaliste en communicatiedeskundige, fitness- en aerobicinstructrice en ghost writer van Sportvoedingswijzer, een boek over verantwoorde sportvoeding. De redactie wordt ondersteund en geadviseerd door Joris Hermans, sportdiëtist en voedingskundige, voorzitter van het Netwerk Sportdiëtetiek Nederland, docent aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, en begeleider van diverse topsporters op weg naar de Olympische Spelen, en Hans Kroon, krachttrainingsdeskundige en natural bodybuilder. Hans heeft een fitnesscentrum in Rotterdam-Noord, begeleidt diverse topsporters uit de judowereld, was kracht- en conditietrainer van Sparta en is dat momenteel van het Nederlands Honkbalteam. Hij is een veelgevraagd spreker. Recent gaf hij een lezing op het in de RAI gehouden Voedings & Gezondheidscongres www.voedingscongres.nl over training en herstel.

Website in wording

De website Eigen Kracht is voortdurend in ontwikkeling, met wekelijks nieuwe webberichten, een Vraag van de Maand, en een Nieuwsflits. Alle onderdelen van de site worden zoveel mogelijk geupdate en uitgebreid. De Nieuwsflits heeft inmiddels meer dan 500 abonnees. Voor 2007 staat naast de verdere uitbouw onder andere de nieuwe ‘button’ Cleane Kneiters op stapel, portretten van bodybuilders/kracht/sporters die clean een indrukwekkende fysiek hebben opgebouwd en worden ingezet als ‘ambassadeurs van de Eigen Kracht campagne’. Plannen voor een jaarlijks Eigen Kracht symposium zijn eveneens in de maak. Voor reacties, suggesties over opmerkingen over verbeteringen van onze website houden wij ons aanbevolen en kun je hier terecht.