EN  |  FR

Dopingautoriteit op Fitnessvakdagen 2008

Dit weekend zijn er in de Jaarbeurs in Utrecht weer de Fitnessvakdagen, en wel de 17e editie om precies te zijn. Natuurlijk is de Dopingautoriteit ook dit jaar weer met een stand aanwezig. Drukbezocht als altijd en dit keer met de nieuwe, volledig herziene versie van het boek Op Eigen Kracht in de etalage.

Het is inmiddels traditie geworden, ieder najaar zijn er weer de Fitnessvakdagen. Het evenement waar je je op de hoogte kunt stellen van de nieuwste producten en trends. Dit jaar in het weekend van vrijdag 31 oktober tot en met zondag 2 november. Op vrijdag en zaterdag kun je van 10.00 tot 18.00 uur terecht, op zondag sluit de beurs om 17.00 uur. Op de Fitnessvakdagen worden minimaal 200 exposanten en ongeveer 10.000 bezoekers verwacht. Vrijdag is traditioneel de drukste dag, met wel 4.000 bezoekers.

Stand Dopingautoriteit

Het is al weer het negende jaar dat de Dopingautoriteit met een stand vertegenwoordigd zal zijn. Voor ons zijn de Fitnessvakdagen een uitstekende gelegenheid om met fitnessondernemers, fitnessinstructeurs, fitnessers en andere relevante doelgroepen en organisaties in contact te komen en bekendheid te geven aan de producten en diensten die we hebben. Voor ons ook het moment om flink te netwerken. Hoewel dit weekend natuurlijk helemaal in het teken van fitness staat, kan iedereen die interesse heeft in topsport natuurlijk ook bij ons terecht. Vooral (sport)fysiotherapeuten die te maken hebben met (aankomende) topsporters willen vaak het een en ander weten over de dopinglijst en de dopingregels.

Boek

We zijn er trots op dat we dit jaar de 2e geheel herziene versie van Op Eigen Kracht kunnen presenteren. De afgelopen drie jaar is het boek een begrip geworden, zo’n beetje de fitnessbijbel die alles biedt, van voeding tot supplementen tot doping, van cardio tot krachttraining. Met name het belang van krachttraining voor iedereen die ‘slanker-strakker-sterker’ wil worden hebben we van meet af aan geprobeerd helder neer te zetten. Geen overbodige luxe in een door cardio gedomineerde fitnesscultuur. Een ander kernpunt dat in deze nieuwe uitgave nog uitgebreider onder de aandacht gebracht wordt, is dat iedereen op eigen kracht in principe een goed getrainde fysiek kan ontwikkelen. In vijf jaar tijd is een toename aan spiermassa van 10-15 kg heel goed mogelijk, mits de training en voeding in orde zijn. En je gemotiveerd bent, natuurlijk.

Verlotingen

Op de Fitnessvakdagen kun je bij de stand van de Dopingautoriteit traditioneel de inmiddels beruchte dopingquiz spelen. Degenen die een 9 of 10 scoren, doen automatisch mee aan de verloting van een gratis exemplaar van het boek. Er worden op alle drie dagen van de beurs trekkingen gehouden aan het eind van de dag (17.00 uur). De winnaar of winnares kan het boek dan komen ophalen. Mocht hij/zij niet meer op de beurs aanwezig zijn, dan wordt het boek toegestuurd.

Gratis inschrijven

Meer informatie over de Fitnessvakdagen kun je vinden op bovenstaande link. Een entreekaart kost 20 Euro, maar als je via internet registreert, dan is de toegang gratis. We zien elkaar op de Fitnessvakdagen 2008!