EN  |  FR

Gevarieerd nieuws in een notendop

Een webbericht tjokvol gevarieerd nieuws: over een nieuwe manier van afslanken, Easy2Slim, ontwikkeld door twee hooggeleerde heren, over fastfoodverslaafde Blair River die stierf in het harnas, over de mystieke achtergrond van Pepsi Max en een nieuwe batch instructievideo’s en enkele ‘expert opinions’  van de Rotterdamse krachttraininsgoeroe Hans Kroon. Volop genieten, dus.

Soms willen we even een update geven over nieuws dat er op onze website te bekijken valt. In dit geval over een hele nieuwe manier van afslanken die de SlimBelley stevig naar de kroon steekt, over een boom van een vent die geveld is door fatale vetten en aantrekkelijke zusters, over dat de levenskracht Chi niet de kern is van Kung Fu maar de core business van Pepsi Max, en vijf nieuwe instructiefilmpjes en expert opinions waar je in ieder geval de hele maand april (misschien wel je hele leven) wat aan kan hebben. Kijk even met ons mee.

Easy2Slim

Een uitgekiende combinatie van het gebruik van spieren en hersenen zorgt voor een snelle gewichtsafname, waarbij het niet nodig is om een aanvullend dieet te volgen. Dat blijkt uit onderzoek van VUmc onderzoekers Ysbrand van der Werf (neurowetenschapper) en Willem van Mechelen (hoogleraar Sociale Geneeskunde). Zij ontwikkelden Easy2Slim, een blad met dagelijkse bewegingsadviezen en puzzels, dat ervoor zorgt dat het lichaam de optimale hoeveelheid energie verbruikt. De producent van puzzelbladen Denksport introduceert Easy2Slim begin april op de markt.

Neurowetenschapper Van der Werf ontdekte bij toeval dat specifieke hersenactiviteit bijdraagt aan gewichtsafname. Onderzoek wees uit dat één van de proefpersonen zeer veel energie verbruikte tijdens het puzzelen. Met name puzzels die logisch redeneren vereisen, blijken het energieverbruik op te stuwen. In rusttoestand gebruiken hersenen rond de 20% van alle energie die we opnemen uit voeding, tijdens het maken van logigrammen werd dit verbruik 30% hoger. Daarmee is het energieverbruik tijdens het maken van deze puzzels vergelijkbaar met beweegprogramma's voor afvallen. Hmmmm, we ruiken een 1 april grap, want beide hooggeleerde heren weten als geen ander dat voor afslanken meer nodig is dan logisch denken alleen, een SlimBelly, bijvoorbeeld.

Fastfood met een middelvinger

Ons eten is ongezond, zo niet dodelijk, is de boodschap van de Heart Attack Grill in de VS. De beroemdste klant van de HAG, Blair River, is onlangs op 29 jarige leeftijd overleden bij een gewicht van 260 kg. Hij was het uithangbord van de eerlijkste aller hamburgerketens, die in 2005 werd opgezet door oprichter en voedingskundige(!) Jon Basso. Hij besloot de vreettent-met-opgestoken-middelvinger op te richten nadat hij een ingeving had gekregen om van werkwijze te veranderen en van zijn patiënten klanten te maken, en van hun zwakte zijn commerciële kracht In de HAG lopen sexy serveersters rond in verpleegstersuniform en brengen je persoonlijk je prescription (bestelling), bijvoorbeeld de Double Bypass Burger met een Butterfat Shake. Weeg je meer dan 160 kg, dan hoef je daar niet eens voor te betalen, want dan ben je tot levende reclame gebombardeerd. Kun je niet meer lopen, dan rijden de sexy zusters je naar buiten in een rolstoel. Only in America, zullen we maar zeggen.

Minder cynisch maar met een forse scheut ironie was de Pepsi Max clip, die het geheim onthulde waar de eeuwenoude vechtkunst Kung Fu op is gebaseerd. Niet de natuurkracht van al het levende, de Chi, maar Pepsi. Dat is even slikken voor alle Bruce Lee fans.

Instructies & opinies waar je wat aan hebt

Goede raad is duur, doch op onze website gratis te verkrijgen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Antagonistische training is een uitstekende manier om het rendement in je training te vergroten. Het is tijdsbesparend en intensiteitverhogend. Je ziet het hier.

De comfortzone is de vluchtheuvel waar al te veel fitnessers vroeger of later op belanden. Begrijpelijk wellicht, maar je komt er geen grammetje spiermassa mee verder. Wie vooruit wil gaan doet er dan ook beter aan de vluchtheuvel te verlaten onder het motto ‘ Kom uit je comfortzone!’

Kracht, prima, maar conditie is ook een belangrijke zaak voor een sporter. Voor elke sporter! Er zijn tal van manieren om jezelf creatief te conditioneren, anders dan loopband of stairmaster. In de gelijknamige video worden deze nieuwe manieren getoond.

Kwaliteit en intensiteit, ze horen bij elkaar. Slordig uitgevoerde oefeningen met een te zwaar gewicht voelt misschien wel heel intensief aan, maar het kwaliteitsgehalte van zo'n oefening is veel minder groot dan je denkt. Een goed uitgevoerde oefening met een behoorlijk gewicht is echt intensiever en heeft ook kwaliteit. Dat is twee vliegen in een klap.

Gevarieerd trainen is niet alleen belangrijk om de sleur te doorbreken. Gevarieerd trainen helpt ook het lichaam prikkelgevoelig te houden en de spieren allerlei hoeken van de trainingsruimte te laten zien. Spieren gedijen op zo'n trainingsregime, al sputteren ze af en toe wat tegen.

Dossier: