EN  |  FR

Even Apeldoorn bellen

Waarschijnlijk had niemand het kunnen vermoeden, maar games als Wii Fit lijken meer mensen in beweging te brengen dan overheidscampagnes of fitnesscentra. Goed nieuws, denk je dan. Maar of verzekeraars er zo blij mee zijn?

Britse vrouwen die binnenshuis aan hun conditie werken, veroorzaken jaarlijks tot 25 miljoen euro schade aan hun bezittingen en zichzelf. Dat blijkt althans uit een Britse studie. Door de komst van toestellen als de Wii Fit, zijn er meer en meer mensen die thuis sporten. Dat brengt fysieke voordelen met zich mee, maar ook fysiek ongemak en materiële schade.

Vliegende afstandsbediening

Wii Fit maakt gebruik van twee afstandsbedieningen. Die vliegen volgens het onderzoek met enige regelmaat door de kamer. TV’s zijn daar niet tegen bestand. Twee procent van de vrouwen heeft haar televisie beschadigd, nadat ze iets te hard opging in het verbranden van calorieën. Bijna een vijfde van de vrouwen die in de woonkamer sporten, zijn ooit al betrokken geweest bij een ongelukje. De meest voorkomende zijn het stoten tegen meubels (30 procent) en het verrekken van een spier (19 procent). Hoewel het strikt genomen misschien niet honderd procent Wii-gerelateerd is, struikelt achttien procent van de vrouwen over hun huisdier en stoot dertien procent met enige regelmaat het hoofd. De voorwerpen die het meest leiden onder fitness in de woonkamer zijn vazen gevolgd door televisies. De gemiddelde kosten van een fitnessongelukje per huishouden bedraagt 8,2 euro. Dat klinkt als een koopje, maar bezien op het totaal van de Britse vrouwen is dat op jaarbasis wel zo’n vijfentwintig miljoen euro.

Nog wat zomerluchtige feitjes. Als Britse vrouwen thuis aan fitness doen, doen ze dit het liefst met een video of dvd. Zestig procent van hen beweegt bij voorkeur mee met de instructies van een ‘celeb.’ Ruim een derde van de vrouwen doen thuis aan fitness , omdat ze het makkelijk vinden. En tweederde omdat het goedkoper is dan een fitnesscentrum. Meer serieus onderzoek naar de effecten van games vind je hier.