EN  |  FR

Krachttraining voor vrouwen

Onlangs is het krachttrainingsboek voor vrouwen van Joan Pagano op de markt verschenen. Vooral voor de beginner is het een handig boek. Het boek is zo ingericht dat je alle oefeningen thuis kunt doen met wat variaties voor in het fitnesscentrum.

Botontkalking

Krachttraining voor vrouwen is het eerste boek dat Joan Pagano heeft uitgebracht. Joan Pagano is in Amerika een bekende personal trainer. Ze begeleidt al jaren mensen van verschillende leeftijden en fitnessniveaus op professionele wijze. Door haar werk heeft ze verschillende trainingsprogramma’s voor vrouwen opgesteld. Daarnaast werkt ze als fitnessconsulent voor SHARE (een steungroep voor vrouwen met borstkanker). Door dit werk heeft ze goed kunnen bestuderen hoe door sport de risico’s van botontkalking voorkomen kunnen worden. Het boek begint dan ook met een pleidooi voor krachttraining om de risico’s van botontkalking tegen te gaan.

Trainingsprogramma’s

Na de uitleg over botontkalking vervolgt het boek met een korte uitleg over het nut van krachttraining voor vrouwen. Dit hoofdstuk is vooral voor de echte beginner. Je krijgt een antwoord op vragen als: Welke uitrusting moet ik kopen? Hoe bereid ik me voor, etc. etc. Ook is er een duidelijk overzicht van richtlijnen en restricties per leeftijdscategorie, zodat er voor iedere leeftijdsgroep een eigen programma gemaakt kan worden. Natuurlijk ontbreekt een simpel testje in dit boek niet, erg belangrijk om te meten of je de komende maanden met behulp van dit boek vooruit gaat.
Vervolgens wordt echt op beginnerniveau ingegaan op de trainingsprogramma’s en de anatomie van de oefeningen. Heel uitgebreid en handig zijn de mooie foto’s van oefeningen. Deze oefeningen zijn ingedeeld in vijf onderdelen. Allereerst een hoofdstuk over een basisprogramma met vier oefeningen: “de 4 voor altijd”. Vervolgens staan oefeningen uitgelegd voor het onderlichaam, dan het bovenlichaamprogramma, kerntrainingsprogramma en een laatste hoofdstuk voor speciale programma’s, waarbij je kunt denken aan het verbeteren van je houding of je evenwicht en coördinatie. Een leuk detail is dat op de foto’s is aangegeven, waar je de spierspanning tijdens een oefening moet voelen. Je kunt daardoor zelf precies nagaan waar je tijdens de oefening op moet letten.

Voor in de huiskamer

Het boek ziet er goed verzorgd uit. Bevat echter wel heel erg veel plaatjes met een beknopte uitleg. Het boek kan daarom handig zijn voor een beginner, maar is geen aanrader voor de gevorderde “ijzervreetster”. Wie een boek verwacht met uitleg over hoe je in je fitnesscentrum aan het ijzer moet hangen komt met dit boek bedrogen uit. Het boek beschrijft voornamelijk “poweryoga-achtige” oefeningen met de Swissbal of de weerstandsband, die je lekker in je eigen huiskamer kunt doen. Maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat de beschreven oefeningen niet nuttig zijn; ook van deze oefeningen kun je de nodige spierpijn krijgen…..

Gegevens

ISBN-nummer:ISBN 90-430-1055-3
Auteur: Joan Pagano
Aantal pagina’s: 160 pagina’s
Prijs: € 17,95
Uitgeverij: Pearson

Dossier: