EN  |  FR

Binnenkort in uw boekenkast!

afbeelding bij Binnenkort in uw boekenkast!

Het boek ‘Op Eigen Kracht’: Slanker-Strakker-Sterker’, het meest complete handboek voor effectief en gezond fitnessen op eigen kracht is na drie jaar geheel uitverkocht. De hoogste tijd dus voor een nieuwe, volledig herziene 2e editie, die opnieuw zijn weg zal vinden naar allerlei opleidingen en het ‘brede publiek’. Het boek zal op de Fitnessvakdagen 2008 in de Jaarbeurs te Utrecht feestelijk gepresenteerd worden en mag natuurlijk in geen boekenkast ontbreken.

De eerste editie van Het OEK-boek, zoals het boek in de wandelgangen van fitnesscentrum en sportschool inmiddels is gaan heten, verscheen in 2005, als opvolger van een serie boekjes die het voormalige Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo) uitbracht in de serie Lijf, Sport en Middelen. In de reeks verschenen basisboekjes met degelijke en betrouwbare informatie over voeding, afslanken, fitness, supplementen en doping, met titels als Basic Nutrition, Workout: groot worden, clean blijven en Voedingssupplementen: de winnende factor?. Uiteindelijk was er behoefte aan één heel nieuw handboek waarin alle eerdere onderwerpen aan bod zouden komen; geactualiseerd, uitgebreid en zo herschreven dat het beter aansloot op de diverse groepen in fitness, van het bankbintje met Mr. Universe-plannen tot de ‘geduldige huisvrouw’ en de ‘gedreven bodybuilder’.

Eigen Kracht

In drie jaar tijd is het boek een begrip geworden, zo’n beetje de fitnessbijbel die alles biedt, van voeding tot supplementen en doping, van cardio tot krachttraining, met speciale aandacht voor het laatste: gewichttraining/krachttraining als de ‘core’ voor iedereen die ‘slanker-strakker-sterker’ wil worden. Hoewel er de laatste jaren op fitnessboekengebied vrij veel concurrentie is verschenen, blijft ‘Op Eigen Kracht’ toch uniek in de zin dat het veel verschillende onderwerpen degelijk maar toegankelijk behandelt en ook verdieping biedt.

Nieuw

Hoewel de basisopzet van het boek hetzelfde is gebleven – hoofdstukken over gezond gewicht, cardiotraining, krachttraining, voeding, afslanken, supplementen en doping – is het boek volledig geupdate, en zijn er onder andere nieuwe paragrafen geschreven, zoals bijvoorbeeld over nutrient timing - een trend in sportvoeding die steeds meer aan betekenis wint. Maar ook over de voordelen van clean trainen (je kunt op eigen kracht wel degelijk een hele goede fysiek opbouwen), het verschil in energiegebruik tussen cardio en krachttraining (krachttraining levert op termijn een groter energiegebruik doordat extra spiermassa de stofwisseling een tandje hoger zet) en wat een veranderde lichaamssamenstelling (meer spiermassa, minder vet) voor je lijf en gezondheid kan betekenen.
Nieuwe paragrafen ook over de voorbeeldsporters in fitness, de Cleane Kneiters, over nieuwe beloftevolle supplementen als beta-alanine en PeptoPro® en een update over creatine. De 2e editie van ‘Op Eigen Kracht’ is bovendien volledig in kleur en bevat veel nieuw fotomateriaal. Kortom, het nieuwe ‘OEK-boek’ mag in geen enkele boekenkast ontbreken (en lees tussen de regels door ook maar ‘in geen enkele sporttas’). De nieuwe editie is een productie van de Dopingautoriteit.

Op Eigen Kracht – slanker-strakker-sterker, geheel herziene 2e editie, november 2008. Auteurs: Hans Wassink, Guido Willemsen en Bart Coumans. Uitgever: Arko Sports Media. Prijs: 24,95 Euro – 304 pagina’s.