EN  |  FR

Boek Pure Kracht verschenen

afbeelding bij Boek Pure Kracht verschenen

Wie doping gebruikt verliest, echt winnen doe je puur op eigen kracht. Dat was de insteek van het project Pure Kracht, een samenwerking tussen KNKF en NeCeDo. Acht (beginnende) talentvolle krachtsporters intensief begeleiden en laten zien welke krachtwinst je kunt boeken door training, voeding, materiaal en mentaliteit optimaal te benutten. Om de missie nog beter uit te dragen zijn alle ervaringen van het project in een fraai en praktisch boek verschenen.

Ieder nadeel heeft z’n voordeel

Het begon allemaal nogal negatief voor de krachtsport. Onderzoek van het WJH Mulierinstituut had aangetoond dat dopinggebruik in de georganiseerde breedtesport allemaal erg meeviel, behalve in de subregionen van de krachtsport. Met name het powerliften bleek er in negatieve zin uit te springen. Omdat nogal wat krachtsporters veel mogelijkheden laten liggen en wellicht daarom voor de ‘makkelijke’ weg van dopinggebruik kiezen werd het project Pure Kracht. in het leven geroepen. Pure Kracht is een initiatief van de KNKF en het NeCeDo.

Show them the way

Topbegeleiders werden uitgenodigd, kandidaten werden geworven en in april 2004 ging Pure Kracht van start met 8 sporters die in 8 maanden lieten zien dat je ontzettend veel progressie kunt boeken. Op 11 december in hetzelfde jaar toonden de overgebleven 7 sporters aan dat er totaal meer dan 1000 kg progressie was geboekt en een gemiddelde krachtstoename van maar liefst 59%. Het hele project was (en is) te volgen op de Pure Kracht-website. Nuttige informatie en handige tips zijn daar ook te vinden. Om het gedachtegoed van het project nog beter vast te leggen en uit te dragen is besloten alles aan het papier toe te vertrouwen.

Kleur- en illustratierijk

Het Pure Kracht-boek is fraai uitgegeven. Ieder hoofdstuk heeft een andere kleur. Na de inleiding wordt het trainingsprogramma uit- en toegelicht. Ook is terug te lezen wat het nut is van Swiss-ballen. Voor alle oefeningen (totaal meer dan 100) moet je wel op de Pure Kracht-website kijken waar start- en eindfoto’s te vinden zijn. Dan volgen hoofdstukken over respectievelijk voeding (met een onderdeel over doping), mentale training, een kort overzicht wat in al die maanden met de deelnemers is gebeurd, stukjes uit de dagboeken van de sporters en tot slot een overzicht van de behaalde resultaten. Het boek is zeer rijk geïllustreerd met foto’s en tekeningen. Een mooie erfenis waar fanatieke fitnessers zich door kunnen laten inspireren!

Het boek ligt rond 1 maart in de boekhandel en is dan ook te bestellen via www.bol.com.

Pure Kracht. Een effectief trainingsprogramma voor maximale power
Eindredactie: Arien Bosch
Uitgever: Forte Uitgevers
Jaar: 2006
Pagina’s: 111
ISBN: 90-5877-641-7
Prijs: € 14,95