EN  |  FR

Eigen Kracht-dag 19 mei NBC Nieuwegein

De Eigen Kracht-dag wordt dit jaar op zondag 19 mei gehouden in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Opnieuw bieden we een aantrekkelijke mix van presentaties en actieve workshops waarmee de fitnesser en fitnessprofessional aan het eind van de dag weer vooruit kan in kennis en kunde. Zet het in je agenda en zorg dat je erbij bent!

Inschrijving

Door grote belangstelling voor de Eigen Kracht-dag kan helaas niet meer worden ingeschreven. 

Inloop en afsluiting

De inloop is van 12.30 tot 13.00. Om 16.30 wordt het programma afgesloten.

Informatie programma

De Eigen Kracht-dag vorig jaar december werd goed bezocht en gewaardeerd en heeft ons gesterkt in het voornemen van deze dag (middag, eigenlijk) een jaarlijks evenement te maken. Opnieuw kiezen we daarbij voor een combinatie van presentaties en actieve workshops. Het programma bestaat dit keer uit de volgende drie blokken: Kracht, Balans en Natural, waarbij presentaties en workshops elkaar afwisselen. Gedurende de inloop en de rest van de middag is er tijdens de pauzes tussen de blokken koffie, thee, fris en water voorhanden!

Presentatie Kracht (presentatie: zaal 18) Bewegingswetenschapper, krachttrainingsspecialist en docent aan de HAN hogeschool, Luuk Hilkens, bijt het spits af met de presentatie over ‘hoge frequentie training’. Hilkens zet de belangrijkste onderzoeksbevindingen op een rijtje en welke praktische gevolgen daaruit zijn te trekken. Tevens komt de vraag aan de orde of de ‘Bro Split’ nu wel of niet zijn langste tijd heeft gehad. Duur: 30 minuten.

Workshop Kracht (workshop: zaal 19) De bekende Rotterdamse krachttrainingsspecialist Hans Kroon laat proefpersonen in zijn workshop ‘Baas over de beweging’ aansluitend aan den lijve ervaren dat er, ongeacht of je nu voor hoog frequent trainen of de Bro Split’ kiest, het voordelig is om rekening te houden met drie belangrijke technieken: de ‘Mind-Muscle connection’, ‘Unilateriaal of Bilateraal’ trainen en gebruik maken van een ‘Speedcode’. Duur: 30 minuten.

Break (15 minuten)

Presentatie Balans (presentatie: zaal 18) Sportpsychologe en slaapspecialiste dr. Melanie Knufinke maakt in haar presentatie duidelijk dat goede slaap van essentieel belang is voor het herstel- en prestatievermogen van lichaam en geest, niet in de laatste plaats voor krachtsporters en fanatieke fitnessers die intensief met hun lijf bezig zijn. Maar bij een druk sport-, werk- en sociaal leven komt het herstel geregeld onder druk te staan. Wat zijn de grootste slaapdieven en wat zou de meerwaarde kunnen zijn van een powernap wanneer de nachtrust er (weer) eens bij ingeschoten is? Duur: 30 minuten.

Workshop Balans (workshop: zaal 19) Chi Lueng Chiu van Chivo, hét kennisinstituut voor vitaliteit, fitness en leefstijl, geeft een workshop over impulscontrole in een prikkelrijke omgeving, en wie leeft daar tegenwoordig niet in? Hoe zit het met ‘drive’, ‘discipline’ en ‘wilskracht’ en welke ‘cues’ stellen je ‘doe-kracht’ en ‘laat-kracht’ zwaar op de proef? Je gaat het meemaken. Duur: 30 minuten.

Break (15 minuten)

Presentatie Natural (presentatie: zaal 18) Hans Wassink, voorlichter fitness van de Dopingautoriteit, geeft een presentatie over ‘De achterkant van fitness’. Uiteraard is in een bewegingsarmoedige en calorierijke omgeving een actieve en bewuste levensstijl een goede keus, maar de ’cosmetische sporter’ moet wel rekening houden met het dwingende karakter dat een fitte levensstijl met zich kan meebrengen. Duur 30 minuten.

Workshop Natural (workshop: zaal 19) Sandra van de Kamp is personal trainer en voorzitter van de INBA Nederland, een op doping gecontroleerde natural bodybuilding bond. Het natural bodybuilding zit wereldwijd in de lift. In deze workshop laat ze aan de hand van diverse atleten zien welke beoordelingscriteria er bij het natural bodybuilding de voorrang krijgen.

NBC Congrescentrum

Dossiers: