EN  |  FR

Supplementen

In het ‘supplementendeel’ van onze website staat alles wat je moet weten over supplementen. Voor het Eigen Kracht-doel ‘Spieren Plus’, zijn supplementen als eiwitpoeder en creatine nuttig. Het eiwitpoeder helpt je om extra eiwit heel gedoseerd aan te voeren, zonder ook nog koolhydraten of vetten meegeleverd te krijgen. Creatine helpt om de kwaliteit van je training te vergroten, doordat je met behulp van creatine net die paar herhalingen extra kan maken.Er zijn nog een paar supplementen die mogelijk wat kunnen helpen om meer spiermassa op te bouwen.

1. Aminozuur L-leucine. Het essentiële aminozuur L-leucine kan helpen extra spiermassa op te bouwen. De laatste jaren vind je steeds meer onderzoek die dat lijkt te bevestigen.

2. Bèta-alanine. Het niet-essentiële aminozuur Bèta-alanine kan eveneens helpen extra spiermassa op te bouwen. Ook hier vind je de laatste jaren steeds meer onderzoek die dat lijkt te bevestigen.

Het is misschien niet verstandig om gelijk alle genoemde supplementen direct te gaan gebruiken. Een idee is om te starten met een goed eiwitsupplement ter aanvulling in combinatie met L-leucine. Na 4-6 maanden kun je eventueel creatine inzetten en dat na enkele maanden afwisselen met bèta-alanine.

Hoewel er veel reclame wordt gemaakt voor talloze supplementen, zijn er waarschijnlijk maar een handjevol die je helpen spiermassa op te bouwen of je stofwisseling op te voeren. De grote winst valt te behalen uit het goedop elkaar afstemmen van de pijlers training, voeding, herstel en motivatie.

Wil je checken of een supplement zinnig is om veilig spiermassa op te bouwen download dan de gratis supplementenwijzer app.