EN  |  FR

Herstel

Herstel is een complex proces, maar we willen het hier simpel houden. Omdat het verlagen van het lichaamsvetpercentage het belangrijkste doel is van het jaarprogramma 'Spierdefinitie Plus', gunnen we de sporter iets minder rust tussen de sets.  Dat betekent dat je voor een set voor de grote spiergroepen 80-100 seconden rust mag nemen; zo ook na supersets/trisets. Voor kleine spiergoepen houden we het op 30-45 seconden. Hoewel 'op kracht komen' op zich een belangrijk uitgangspunt is, moet je er wel een beetje tempo inhouden. Naast het gewicht en het aantal herhalingen, is tempo tenslotte ook een vorm van intensiteit.

Het jaarprogramma is in blokken van zes weken verdeeld. Aan het eind van twee blokken is er een week rust ingebouwd om het lichaam weer op te laden en prikkelgevoelig te maken voor het volgende blok. Het is niet nodig om naast de 2 extra cardiodagen in het weekend nog eens extra te gaan trainen. Dat kost alleen maar extra spiermassa.

Tot slot: voldoende slaap en proberen stress binnen de perken te houden, zijn twee zeer belangrijke voorwaarden voor een goed herstel. Uiteraard is een goed voedingsbeleid, zoals dat in het voedingsdeel is neergezet, van groot belang voor herstel en spiergroei.