EN  |  FR

Supplementen

In het ‘supplementendeel’ van onze website staat alles wat je moet weten over supplementen. Voor het Eigen Kracht-doel ‘Spierdefinitie Plus’, zijn supplementen als eiwitpoeder en een goed mutlivitamine/mineralenpreparaat nuttig. Het eiwitpoeder helpt je om extra eiwit heel gedoseerd aan te voeren, zonder ook nog koolhydraten of vetten meegeleverd te krijgt. De 'multi' helpt om er voor te zorgen dat je geen tekorten aan bepaalde vitamines/mineralen krijgt.

Hoewel er veel reclame wordt gemaakt voor talloze supplementen, zijn er waarschijnlijk maar een handjevol die je helpen spiermassa op te bouwen of je stofwisseling op te voeren. Mogelijk dat de combinatie cafeïne en groene thee een beetje kan helpen, maar op jaarbasis gaat het dan om hooguit 5-6 kg. Voor wie geduld heeft is dat misschien de moeite waard. De grote winst valt te behalen uit het goed op elkaar afstemmen van de pijlers training, voeding, herstel en motivatie.

Wil je checken of een supplement zinnig is om veilig spiermassa op te bouwen download dan de gratis supplementenwijzer app