EN  |  FR

Supplementenwijzer App

Supplementenwijzer App

Supplementenwijzer App

In Nederland doen zo’n 3 miljoen mensen aan fitness. Daarmee is het de populairste sportieve activiteit van ons land. Je kunt om allerlei redenen aan fitness doen, maar naast gezondheid worden cosmetische motieven als slanker en gespierder willen worden het vaakst genoemd. Daarbij wordt geregeld gebruik gemaakt van supplementen. Dat geldt voor 60% van de fitnessers, en voor topsporters zelfs nog meer. 

Waarom de Supplementenwijzer App

Het afgelopen decennium is de markt voor sportvoedingssupplementen explosief gegroeid. Het enorme aanbod, van fatburners tot testosteronboosters, van preworkouts tot vochtafdrijvers, maakt het lastig om zin, onzin en risico’s van supplementen te onderscheiden. Een verstandige keuze maken is moeilijk, zeker omdat supplementen in toenemende mate farmacologische en dopinggeduide stoffen bevatten. Dan is een betrouwbare en kritische gids bepaald geen overbodige luxe. De Supplementenwijzer App biedt de sporter de helpende hand.

Handig instrument

Een supplement kan Testobooster X of Fatburner Y heten, maar waar het echt om gaat zijn de ingrediënten in een supplement. Precies daarom is ‘ingrediënten checken’ het hart van de Supplementenwijzer App. Door te controleren welke informatie er beschikbaar is over de ingrediënten van een bepaald supplement krijg je een beter beeld van het product en kun je een afgewogen keuze maken. In de Supplementenwijzer App worden meer dan 3000 ingrediënten beschreven en beoordeeld. Icoontjes geven aan of een ingrediënt wel of geen nut heeft, of misschien schadelijk is voor de gezondheid, of op de dopinglijst staat.

Vragen?

De Supplementenwijzer App bevat tevens de mogelijkheid vragen te stellen aan de Dopingautoriteit over doping en supplementen. Klachten over supplementen kunnen worden gemeld bij de Nederlandse Voeding en Warenautoriteit (NVWA).

Je kunt de Supplementenwijzer App downloaden in de App Store en Google Play Store. 

App Store

Google Play