EN  |  FR

Eigen Kracht: nieuw, uitgebreid en actueel

Een slank en/of gespierd lijf… wie wil dat nou niet? Dagelijks gaan duizenden mensen naar een sportschool of fitnesscentrum om aan dat doel te werken. Fitness zit de laatste tijd zelfs zwaar in de lift, maar liefst 21% van de Nederlandse bevolking is geregeld met krachttraining en cardioapparatuur in de weer. Dan is het wel handig als je gelijk goed uit de startblokken komt. Gelukkig is er het nieuwe Eigen Kracht boek, een boek dat je niet mag missen als je slanker, strakker, sterker of gewoon topfit wilt worden.

Eigen Kracht: het boek

Eigen Kracht is voortgekomen uit een serie boekjes, over voeding, training, afslanken, supplementen en doping, en werd geleidelijk aan herschreven tot één basisboek waarin je alles kunt vinden over effectief en gezond fitnessen op eigen kracht. De nieuwe derde editie van Eigen Kracht is geheel herschreven, uitgebreid en uitgediept.
In het eerste hoofdstuk staan de ‘beweegredenen’ van Eigen Kracht centraal: het bevorderen van een bewust actieve en gezonde levensstijl, in het hoofdstuk ‘Gezond gewicht’ gaan we in op hoe een gezond gewicht eruit ziet, hoe je het kunt bereiken of behouden en welke risico’s er op de loer liggen om dat evenwicht te verstoren. ‘Hart aan de slag’, het hoofdstuk over cardiotraining is flink uitgebreid met schema’s voor circuittraining en looptraining.

‘Aan het ijzer’ is het grootste hoofdstuk van boek, compleet met volledig jaarprogramma voor de opbouw van spiermassa. Uiteraard gaan we ook in op de mechanismen van spierhypertrofie, hormonen, energiegebruik en trainingsvariabelen, maar ook hoe je een trainingsplan opzet en hoe je blokkades voor vooruitgang kunt opheffen. In ‘Aan tafel’, het voedingshoofdstuk, vind je alles over hoe een gezonde voeding eruit ziet voor actieve mensen. Een aparte paragraaf is gereserveerd voor vegetarische voeding en waarom sportprestaties daaronder niet hoeven te lijden. Het thema supplementen en doping komt in het afsluitende hoofdstuk van Eigen Kracht, aan bod.

Boek, website, supplementenwijzer app

Om de groei van fitness en de belangrijkste ontwikkelingen goed te kunnen bijhouden, is er voor elk hoofdstuk in de nieuwe editie een link opgenomen die verwijst naar een selectie webberichten op deze website, die geregeld voor het boek zullen worden geactualiseerd. Het boek, de website en de Supplementenwijzer App vormen samen de hoekstenen voor iedere serieuze fitnesser en fitnessinstructeur.
Eigen Kracht is te koop bij Arko Sportsmedia of bij Bol.com.