EN  |  FR

Buik

De slag om de buik

Bij Amerikanen is het nogal eens ‘oorlog’ wat de klok slaat. De ‘war on drugs’, de ‘war on cancer’, en zo is er ook een ‘war on obesity’, in fitnessjargon wel ‘the battle of the bulge’ genoemd. De trouwe lezer van onze website weet dat wij voeding (minder, minder) als een belangrijke sleutel tot gewichtsreductie zien. En aan de bewegingskant naast het blokje om met Fikkie zien we ook een stevige rol weggelegd voor krachttraining. Daarover gaat dit webbericht. Straktrekken, die broekriem!

Lees meer

Boerenkracht ontwikkelen

Boeren hoeven niet te trainen, die hebben het druk zat met keihard werken. Stedelingen daarentegen kunnen wel een beetje boerenkracht gebruiken om zelf ook wat flinker uit de kluiten gewassen te raken. De Farmer’s Walk is een prima manier om wat van die agrarische power te ontwikkelen. Gelukkig hoeven we er niet voor met de New Balance in de mest te staan. Het kan gewoon binnen én buiten de sportschool. Je hebt er links en rechts wel twee behoorlijk potige gewichten voor nodig.

Lees meer

Overgewicht als levensverlenger?

Te dik is niet best, dat lezen we dagelijks in het vele gezondheidsnieuws dat ons bereikt. In fitness met name lijkt de norm van slank en gezond soms zo groot, dat de nuance volledig zoek is. Maar er is ook nieuws waarin overgewicht juist als levensverlenger wordt gebracht. Dus we kijken niet op een kilootje. Beide visies zingen nog aardig rond. Hoe nu verder? Verder kijken dan de spiegel en de weegschaal en overgewicht eens nader onder de loep leggen is een betere strategie.

Lees meer

Message in a bottle

Het rommelt in het land der dubbelgespierde fysieken. Een oude stammenstrijd leeft op. Steeds vaker wordt er ‘halt!’ geroepen. De bekendste spreekstalmeester van het wedstrijdbodybuilding, Arnold Schwarzenegger in hoogst eigen persoon, roept het hardst van allemaal: ‘Bodybuilding moet terug naar klassieke lijnen’, en hij vraagt mensen massaal hun mening te laten horen aan Jim Manion, hoofd van de afdeling professional bodybuilding van de IFBB.‘ In de jaren zestig en zeventig hadden bodybuilders nog een pleasing physique, met een fraaie V-shape. Tegenwoordig hebben ze allemaal een hangbuik, het is meer een bottle shape geworden. Dat is belachelijk en moet veranderen’, aldus Arnold. Over het bommetje dat Schwarzenegger onlangs op de Arnold Classic 2015 liet vallen.

Lees meer

Zestien ijzersterke (en niet zo sterke) afslanktips

Volgens enquêtes begint bijna de helft van alle volwassenen het nieuwe jaar met goede voornemens, en is het meest populaire voornemen om voor eens en altijd af te vallen. Op basis van de gegevens uit voorgaande jaren schatten we dat ongeveer twee miljoen Nederlanders met dat goede voornemen 2013 zijn ingegaan. Speciaal voor hen doken we in de Eigen Kracht-bibliotheek en verzamelden we zestien degelijke en wat minder degelijke afslanktips.

Lees meer

Hoe slim is de Slim Belly?

In de strijd tegen het ontsierende én vooral zéér ongezonde buikvet wordt van alles en nog wat verzonnen, van fatbusters tot zweetcabines tot ‘mummiepakken’! Allemaal kennelijk niet afdoende, want er is wederom een nieuwe ster aan het firmament: de Slim Belly. Een ingenieuze vinding waar je wel een beetje bij moet bewegen, zo blijkt. Waarmee gelijk de hamvraag opdoemt: wordt het afslankende effect nu veroorzaakt door de extra beweging of door de Slim Belly? De fabrikant zelf lijkt te opteren voor een derde mogelijkheid: een beetje van jezelf en een beetje van Belly. Over hoe sluw Slim kan zijn.

Lees meer