EN  |  FR

Gevarieerd nieuws in een notendop IV

Een webbericht bomvol gevarieerd nieuws: over Erasmiaanse spiermassa, een oeroude knotsgekke trainingsmethode, een heikele discussie over de buikspieren, en een nieuwe Kernkneiter met een fraaie fysiek en klassieke lijnen. Kortom, er valt weer volop te genieten.

Gevarieerd nieuws in een notendop is de periodieke update van nieuwe filmpjes en andere wetenswaardigheden op onze website. Aan bod komen dit keer  een bijzondere strength & conditioning coach die een oude trainingsmethode nieuw leven probeert in te blazen onder de naam ‘Teutonic Training’. De Teutonen waren een Germaanse stam die het ooit met knotsen tegen Julius Caesar opnamen en al doende geschiedenis schreven. Verder een Rotterdamse fitnessvereniging voor studenten, ‘Erasmuscle’ geheten, die een motiverend filmpje hebben gemaakt, dat we hier presenteren. Dan een krachttrainer die een duidelijk statement wil maken over buikspiertraining, en tot slot: de introductie van een nieuwe Kernkneiter, Ciro Credendino.

Teutoons tillen: knotsen voor kracht

Teutoons tillen, wat is dat nou weer? Aan het woord komt de Teutoonse krachttrainingscoach Andreas Schmidt. Hij legt uit wat al dat gezwaai met knotsen voor nut heeft. Dat werken met die knotsen is overigens niet van vandaag of gisteren of van hier... meer van daar; India en Iran, bedoelen we dan. Voor wie een burenruzie wil beslechten met zwaard of strijdbijl of knots lijkt het een functionele training. Kracht in de schoudergordel en onderarmen krijg je er zeker van, en het is weer eens wat anders. Je kunt het hier zelf bekijken

Erasmuscle

De Rotterdamse Fitness Studenten Vereniging heet 'Erasmuscle', waarbij ze de schutspatroon van de Erasmus Universiteit - Erasmus - creatief hebben gekoppeld aan het Engelse woord voor 'spier'. Hun motivatiefilmpje bieden we hier ter inspiratie aan. We zien diverse studenten - Quang, The General en Afzal, El Mariachi, aan het ijzer. To boldly go where no student has gone before... Een paar tips willen we ze nog wel meegeven. Kijk zelf maar.

Buikspieren in de bulk

Het is een oude, maar nog steeds springlevende vraag: moet je buikspieren nu wel of niet trainen, want het gaat toch alleen maar om een laag genoeg lichaamsvetprecentage om de six pack te kunnen zien? Trainer Chris heeft er een andere mening over, en hij heeft de zaak grondig bestudeerd, afgaande op de tekst van zijn t-shirt: 'No abs, no sex'. Een huiveringwekkend vooruitzicht. Je eigen mening vormen kan hier.

Kernkneiter Ciro Credendino

Al weer heel wat jaren in Nederland wonend en werkend, een van de mooiste natural bodybuilders van de laatste jaren: Ciro Credendino, een man met een missie en een gedrevenheid die je nu eens echt een ‘passie’  mag noemen. Het interview, de foto’s en een link naar de fraaie website van deze nieuwe aanwinst vind je hier.

Abonneer je op de Eigen Kracht nieuwsbrief!

Mailadressen komen en gaan, maar Eigen Kracht zal altijd bestaan! Laten we het nuanceren: altijd nodig zijn. Bezoekers die zich nog niet geabonneerd hebben, kunnen dat doen door zich hier aan te melden. Mocht je een ander e-mail adres krijgen, dan moet je het oude adres even afmelden.

Dossiers: