EN  |  FR

De nieuwe Kevin Levrone

Topwedstrijdbodybuilder Kevin Levrone is enkele jaren geleden gestopt met wedstrijden en probeert nu met kleine rollen in weinig memorabele films als Red Line een toekomst voor zichzelf op te bouwen. Dat kan en dat mag, natuurlijk, maar de fysieke ‘transformatie’ die hij daarbij ondergaan heeft mag rustig verrassend heten.


Kevin Levrone (42) hoort bij het historische rijtje topwedstrijdbodybuilders die net geen Mr. Olympia zijn geworden, waartoe ook Rich Gaspari, Shawn Ray en Flex Wheeler zich mogen rekenen. In 2001 werd Levrone derde op de Mr. Olympia en een jaar later zelfs tweede. Velen vinden nog steeds dat hij dat jaar van de regerende Mr. Olympia Ronnie Coleman had moeten winnen, die de titel toen al twee keer had gewonnen en hem uiteindelijk acht maal achtereen zou winnen. Levrone stond bekend om zijn enorme spiermassa, rugwijdte en dikke schouderpartij. Merkwaardig detail: Kevin had de reputatie na het wedstrijdseizoen zeven maanden volledig met trainen te stoppen. Over off-season gesproken! Hij had het dan te druk met spelen en toeren met zijn band FulBlown. Volgens eigen zeggen, had hij maar 18 weken nodig om weer in wedstrijdvorm te komen. Je hebt talent of je hebt het niet. Enkele jaren geleden zei Levrone het wedstrijdbodybuilding (voorlopig) vaarwel om een nieuwe carrière in de filmindustrie na te jagen. Inmiddels heeft hij enkele slecht gewaarde B-films als Red Line en Backlash gemaakt, waarin hij een kleine crimineel of huurmoordenaar speelt. In de op stapel staande ‘actieklapper’ I am, speelt hij ‘Chaos Salaam’, waarvan de naam alleen al doet vermoeden dat je bij dit type beter uit de buurt kunt blijven.

Transformatie

Inmiddels is er weinig meer over van de voormalige topbodybuilder, die in dit filmpje graag de draak steekt met zijn bodybuildingverleden. Voor een komische rol lijkt Levrone ook beter geschikt dan voor het serieuze werk, maar je kunt je afvragen of het echt allemaal zo grappig is, jarenlang een hele apotheek vol anabolen, groeihormoon, insuline, schildklierhormoon, clenbuterol, diuretica en bijwerkingbestrijders te moeten gebruiken, voortdurend supplementen aan te prijzen alsof hij daar 120 kg droog aan de haak mee is geworden. Wrang vooral ook is, dat je na zoveel jaar trainen uiteindelijk niet kunt zeggen: ik heb 10 of 15 jaar getraind op een gezonde manier en kijk eens wat ik op Eigen Kracht heb weten op te bouwen. Ik sta als een huis en als ik 60 jaar ben, ben ik nog een steeds een oergezonde, sterke krasse knar. Maar misschien interesseert dat Kevin ook niet, die tenslotte maar 18 van de 52 weken per jaar in de sportschool te vinden was. Naar verluidt heeft Kevin niet definitief de deur van het wedstrijdbodybuilding achter zich dichtgeslagen. Wil het in Hollywood niet zo lukken, dan kan hij nog altijd aan het ‘infuus’ om zich op te laten blazen…