EN  |  FR

NSCA European Conference weer op Papendal

afbeelding bij NSCA European Conference weer op Papendal

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 april zal door de National Strength and Conditioning Association voor het derde, achtereenvolgende jaar een topconferentie worden gehouden in Nederland. Het is het tweede jaar dat voor Papendal is gekozen als locatie. Wederom is het Human Motion, een organisatie die cursussen en seminars van hoge kwaliteit aanbiedt, die de NSCA en wetenschappers en coaches van internationale allure naar de Lage Landen heeft weten te lokken.

De National Strength and Conditioning Association – NSCA – is de wereldwijde autoriteit op het gebied van (sportspecifieke) krachttraining, die is opgezet in 1978 en inmiddels zo’n 30.000 leden heeft in 52 landen. De NSCA brengt een hele diverse groep professionals uit de sportwetenschappen, topsport, gezondheidswetenschappen en fitness samen, met als gemeenschappelijk doel: onderzoek naar en toepassing van (sportspecifieke) krachttraining in een breed veld van sport en fitness. De NSCA probeert aldus een brug te slaan tussen het laboratorium en de krachttrainingsruimte, tussen theorie en praktijk. Het hoofdkwartier van de NSCA bevindt zich in Colorado Springs, Colorado. In Nederland verzorgt de NSCA jaarlijks het examen Certified Strength and Conditioning Specialist. Ons verslag van het congres van vorig jaar vind je hier.

Onderwerpen

Een overzicht van het volledige programma van komend weekend vind je bij Human Motion, waar je ook kan inschrijven.
Voor Eigen Kracht zijn onder andere interessant de lezing van dr. Jay Hoffman over ‘Nutrient Timing’, die van Greg Haff over ‘Periodization’, die van Ed McNeeley over ‘Conditioning for Anaerobic Sports (krachtsport, explosieve sporten), en van Ian Jeffrys over ‘Multidimensional Approach to Enhancing Recovery in Athletes’.
Daarnaast zijn er vele interessante practische workshops te volgen.

Google Scholar

De namen uit het volledige programma zijn ook na te zoeken op Google Scholar, en dan valt er heel wat interessant leeswerk te verrichten. Neem bijvoorbeeld Greg Haff alleen al en je kunt een vrije dag opnemen. Uiteraard gaat er niks boven het aanspreken van de ‘scholar’ zelf op zo’n congres. Het congres is vooral bedoeld voor wie op de een of andere manier werkzaam is als trainer, coach of onderzoeker, maar het staat de fanatieke fitnesser of bodybuilder natuurlijk vrij om zelf poolshoogte te gaan nemen.

Voor wie dit allemaal een brug te ver is, willen we hier wijzen op een uitstekend basisboek over krachttraining van de NSCA. Als opwarmer.