EN  |  FR

Dopingautoriteit op Fitness & Health Benelux 2009

Dit weekend zijn er in de jaarbeurs te Utrecht weer de Fitnessvakdagen, omgedoopt tot Fitness & Health Benelux. Uiteraard is de Dopingautoriteit ook dit jaar weer met een stand aanwezig. Met als thema Eigen Kracht Fitnesscentra.

Het is inmiddels traditie geworden, ieder najaar zijn er de ‘Fitnessvakdagen’, het evenement waar je je op de hoogte kunt stellen van de nieuwste producten en trends. Dit jaar in het weekend van vrijdag 9 oktober tot en met zondag 11 oktober. Op vrijdag en zaterdag kun je van 10.00 tot 18.00 terecht, op zondag sluit de beurs om 17.00. Gemiddeld staan er elk jaar ruim 200 exposanten en komen er over het hele weekend zo’n 10.000 bezoekers. De toegang is gratis bij registratie vooraf.

Eigen Kracht Fitnesscentra

Het is al weer het tiende jaar dat de Dopingautoriteit met een stand vertegenwoordigd zal zijn. Voor ons zijn de Fitnessvakdagen een uitstekende gelegenheid om met fitnessondernemers, fitnessinstructeurs, fitnessers en andere relevante doelgroepen en organisaties in contact te komen en bekendheid te geven aan de Eigen Kracht campagne. Dit jaar is ons thema ‘Eigen Kracht Fitnesscentra’, de naam die wij geven aan fitnesscentra die gezond sporten hoog in het vaandel hebben staan en dat uitgangspunt serieus nemen, ook waar het prestatieverhogende middelen betreft. Door gebruik te maken van materialen en informatiebronnen die door de Dopingautoriteit zijn ontwikkeld voert men een actief ontmoedigingsbeleid in plaats van de kop in het zand te steken. Zie verder.

Sluit je aan bij Eigen Kracht!

Een vriendelijk verzoek aan de lezers: maakt je fitnesscentrum of sportschool nog geen gebruik van de Eigen Kracht materialen (twee posters, een Eigen Kracht pot en een display met folders), attendeer de eigenaar en/of fitnessinstructeur dan op de mogelijkheid deze materialen aan te vragen. Voor wie naar de Fitness & Health Benelux beurs gaat: je kunt aan onze stand ook dit jaar weer terecht met je vragen, voor het spelen van de inmiddels beruchte Eigen Kracht Quiz, het bladeren door boeken, rapporten en brochures, het bekijken van nieuwe materialen, en nog veel meer. Een bezoek aan de Eigen Kracht stand geeft weer inspiratie voor een heel jaar! Plaats van handeling: Hal 7, stand EO 37.