EN  |  FR

NeCeDo en DoCoNed fuseren tot Dopingautoriteit

Op 23 juni 2006 zijn de stichting Doping Controle Nederland (DoCoNed) en de stichting Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo) gefuseerd tot de stichting Anti-Doping Autoriteit Nederland, kortweg: de Dopingautoriteit. In de nieuwe organisatie worden preventie/voorlichting (met o.a. de Eigen Kracht-campagne) en dopingcontroles samengebracht.

Nederland kende tot voor kort twee anti-dopingorganisaties: de stichting Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo) en de stichting Doping Controle Nederland (DoCoNed). Uit oogpunt van doelmatigheid zijn beide stichtingen op 23 juni jongstleden gefuseerd. De nieuwe organisatie heet officieel: stichting Anti-Doping Autoriteit Nederland. Dit wordt afgekort tot: de Dopingautoriteit. Twee belangrijke pijlers binnen de Dopingautoriteit zijn: preventie/voorlichting, waaronder de campagne Op Eigen Kracht, én het uitvoeren van dopingcontroles. De contactgegevens van Dopingautoriteit zijn:

Dopingautoriteit
Postbus 5000
2900 EA Capelle aan den IJssel

De website van de Dopingautoriteit luidt: www.dopingautoriteit.nl. Hierop word je momenteel doorgelinkt naar de websites van NeCeDo en DoCoNed. In de komende maanden zullen deze websites geleidelijk worden omgebouwd en geïntegreerd naar de website van de Dopingautoriteit (het logo rechtsonder op de homepage linkt je naar de Dopingautoriteit-site).

De website www.eigenkracht.nl (was onderdeel van het NeCeDo en nu dus van de Dopingautoriteit) blijft natuurlijk gewoon actief en houd je op de hoogte van allerlei zaken om op een gezonde, effectieve en cleane wijze je te helpen een slank, strak en sterk lijf op te bouwen.

Wil je op onze site reageren of wil je je mening kwijt dan kun je hier terecht.