EN  |  FR

Supplementenwijzer App binnen handbereik

afbeelding bij Supplementenwijzer App binnen handbereik

Sportvoeding is niet meer weg te denken uit de schappen van de supermarkt. Sterker nog, supermarktketens als Albert Heijn, Jumbo, en Lidl hebben meters aan schappen in hun winkels gevuld met eiwitrijke voeding en daarnaast ook nog eens hun eigen huismerken ontwikkeld. De markt aan sportvoeding en supplementen is nog lang niet verzadigd. Dan is het handig, en ook verdomd verstandig, om terplekke de Supplementenwijzer App uit je kontzak op te diepen voor een nader onderzoek, gast!

Volgens retailexperts speelt gezondheid een steeds grotere rol in supermarkten. Vega rukt op, kiloknallers en sigaretten worden in de ban gedaan. Sportvoeding hoort bij die trend, want sport is gezond. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat op allerlei sportvoedingsproducten een heel behoorlijke winst kan worden gemaakt. Omdat wij bij Eigen Kracht natuurlijk niet helemaal van de konijnen bekeuteld zijn, schreven we over deze ontwikkeling al eerder, onder andere in dit webbericht. En omdat we kosten nog moeite sparen om de Nederlandse fitnesser van waardevolle informatie te voorzien, ontwikkelden we 7 jaar geleden de Supplementenwijzer App, zodat de zelfbewuste sporter altijd, overal en op elk moment kan beschikken over een geweldige schat aan waardevolle en actuele informatie.

Wegwijs in de jungle

Omdat die trend naar meer sportvoedingssupplementen ongetwijfeld nog zal groeien en diverser zal worden, is een wegwijs in die jungle bepaald geen luxe om te kunnen beoordelen of een bepaald supplement wel wat voor je is. Dan moet je je natuurlijk allereerst afvragen waar je een supplement voor wilt gebruiken, meestal gaat het dan om zaken als spiermassa opbouwen, sterker worden, herstel, meer energie, afslanken, en dergelijke. Een gouwe ouwe basisregel, ook hartstikkige nuttig voor je training, is keep it simple, want net als je denkt dat het niet gekker kan… Een gezonde dosis achterdocht mag dan ook niet ontbreken als je je zuurverdiende centen niet onnodig over de balk wilt gooien.

Goed bezig?

Gebruik van voedingssupplementen kan ook voor een vals gevoel van gezondheid zorgen en tevens je progressie in de weg zitten, zo blijkt uit dit webbericht, waarin de onderzoekers constateerden dat de animo om gezond te eten verminderde maar ook de bereidheid om van de bank te komen een nosedive kreeg. En dan  denk je goed bezig te zijn. Ander recent voorbeeld van vals gevoel van ‘goed bezig’ zijn is, dat jongeren meer zijn gaan sporten, maar toch minder zijn gaan bewegen. Allemaal zijn ze minder gaan fietsen en wandelen van en naar school, werk en vrije tijd. Een mogelijke schuldige is de populariteit van de e-bike, waar je sneller van A naar B bent en met minder inspanning. Maar over de hele linie lijken mensen eerder voor futloos in de file dan fit op de fiets te kiezen.

Eigen Kracht heeft een sterke voorkeur voor basic is best, dat geldt voor beweging, voeding en voor voedingssupplementen. Dus houd die Supplementenwijzer App binnen handbereik!

Dossiers: