EN  |  FR

Het ‘OEK-boek’ en de Fitnessvakdagen

afbeelding bij Het ‘OEK-boek’ en de Fitnessvakdagen

De spiksplinternieuwe, volledig herziene 2e editie van ‘Op Eigen Kracht: Slanker-Strakker-Sterker’ – het meest complete handboek voor effectief en gezond fitnessen op eigen kracht - trok flink wat bezoekers naar onze stand op de Fitnessvakdagen 2008. In combinatie met onze traditionele Dopingquiz was er weer heel veel aanloop.

Vorig jaar hadden we veel bekijks met de Eigen Kracht® potjes, de symbolische gadget die het beeldmerk is geworden van de Eigen Kracht campagne. VNU Exhibitions, de organisator van de beurs, nomineerde het potje voor een prijs in de categorie ‘Health’. Volkomen terecht, natuurlijk, want wat is er gezonder dan op Eigen Kracht fitnessen?

Beursimpressie

De stand van de Dopingautoriteit stond dit jaar in een hoek, ingeklemd door ‘Verstandig Zonnen’ en ‘Eat Natural’, een bedrijf dat Leontien van Moorsel als paradepaardje heeft en opereert onder de slogan ‘Sporten is nog nooit zo lekker geweest’. De fraai uitgestalde ‘Oek-boeken’, de quizzen en de ‘Eat Natural’ repen van de buren zorgden voor een jaloers makende aanloop, die overigens wat langzamer op gang kwam dan vorig jaar. Toch waren er dit jaar in totaal 664 bezoekers meer dan vorig jaar (totaal aantal bezoekers 2007 – 8612).
Winnaar van de Presentatie Award 2008 was dit keer Les Mills, die het nieuwe thema ‘Tribe’ volgens de jury uitstekend had doorgevoerd in de communicatie, met een ‘verfijnde verwijzing naar de roots van Les Mills in Nieuw-Zeeland’.
Voor wat de ‘receptie’ van de materialen van de Eigen Kracht campagne betreft, naast de nieuwe boeken, zorgden de potten en potjes ook dit jaar weer voor nieuwsgierigheid, verwondering en – heel soms – verwarring. Er waren wederom weer mensen die dachten dat wij ‘in de voeding’ zaten. Wanneer ze echter het principe achter de potjes te horen kregen, waren de superlatieven niet van de lucht. De Eigen Kracht gedachte wekt steevast enthousiasme, een reactie die we natuurlijk graag zullen vasthouden.

Oek-boek

Er was door de auteurs en de uitgever (Arko) hard gewerkt om de nieuwe editie van Op Eigen Kracht op de beurs te kunnen presenteren. Het boek mocht op een ruime belangstelling rekenen, en niet alleen van fitnessinstructeurs en docenten, maar ook van het ‘brede publiek’, die het ook heel goed kan gebruiken als ‘IJK-boek’, waaraan men andere (populaire) publicaties en boeken kan meten. Niets ten nadele van boeken met veel leuke plaatjes, een oefeningetje hier en een receptje daar, maar wie zich goed wil oriënteren in de voor fitness zo belangrijke terreinen als training, voeding, afslanken, supplementen en de risico’s van doping, kan zich in het Nederlandse taalgebied geen beter boek wensen.

Winnaars Dopingquiz

Dit jaar hielden we dagelijks een verloting van 1 exemplaar van Op Eigen Kracht onder alle mensen die een 9 of hoger hadden gescoord op de Dopingquiz. Het was een pittige quiz waar dagelijks slechts een handjevol mensen dit cijfer scoorde. Gemiddeld werden er per dag 100 quizzen ingevuld.

De winnaars zijn: Jamie van Rijswijk, C v.d. Ochtend en Alex Danklof. Zij krijgen het boek binnenkort gratis thuisgestuurd. Gefeliciteerd en veel leesplezier!