EN  |  FR

Eigen Kracht© genomineerd op Fitnessvakdagen

afbeelding bij Eigen Kracht© genomineerd op Fitnessvakdagen

De Eigen Kracht campagne van de Dopingautoriteit tastbaar maken. Dat was het kernidee waarvoor de Dopingautoriteit dit jaar op de Fitnessvakdagen een van de genomineerden was voor de Presentatie Award van beursorganisator VNU. Beloning voor een krachtig concept.

Voor iedereen die aanwezig was op de Beurs was het geen verrassing dat Precor Benelux de winnaar van de Presentatie Award werd. Beursorganisator VNU exhibitions europe reikte deze prijs dit jaar voor het eerst uit. De stand, uitstraling en sfeer van de winnaar gaf de doorslag. De jury bestond uit twee ervaren communicatieprofessionals, Alice Penners en Paul van der Meer. Nominaties werden er verder toegekend in vier categorieën: fitness, zonnen & apparatuur, licht & geluid en health. De Eigen Kracht pot – die de Dopingautoriteit dit jaar voor het eerst presenteerde – werd genomineerd in de categorie ‘health’.

Putten uit een potje Eigen Kracht©

Mensen kunnen op Eigen Kracht meer dan ze denken. Clean een behoorlijk gespierde fysiek opbouwen, bijvoorbeeld. Wie zijn voeding en training goed aanpakt, is in staat om binnen een jaar of vijf, zes zeker 12-15 kg spiermassa op te bouwen. Grappig genoeg blijkt dat precies de hoeveelheid te zijn die de meeste mannen fel begeren. Helaas wordt nog al te vaak gedacht dat die transformatie alleen mogelijk is met behulp van anabole steroïden. De aanvankelijke groei van het eerste jaar training vindt geen ‘follow up’ als er niet beter wordt nagedacht over voeding en training, en als er geen ‘bewustwordingsproces’ op gang komt over welke doelen je jezelf stelt en hoeveel je daar voor wilt doen. Precies daar wil de Eigen Kracht campagne van de Dopingautoriteit inhaken.

Betrouwbare en up-to-date informatie over training, voeding en supplementen, en de risico’s van anabole steroïden en andere dopinggeduide middelen is allemaal op onze website te vinden en helpt sporters bij hun keuze voor ‘cleane sport’. Om de ‘Eigen Kracht campagne’, die naast de website ook een boek, symposia, voorlichtingen/presentaties aan CIOS/ROC’s en cursussen voor opleiders binnen de fitnessbranche omvat, verder uit te dragen, heeft de Dopingautoriteit een zogeheten nieuwe poster breedtesport (lees: fitness) ontwikkeld, waarin de pot ‘Eigen Kracht©’ een belangrijke rol speelt. De pot – in verschillende formaten – naast de poster gebruikt om bewustwording op gang te brengen, wil het idee van Eigen Kracht tastbaar maken. Een potje Eigen Kracht© in de trainingstas maakt dat je wat vaker stil staat bij wat op Eigen Kracht mogelijk is. De ingrediënten bestaan uit Trots, Discipline, Karakter, Zelfvertrouwen, Gezondheid en Voldoening. De inhoud is onbeperkt navulbaar, de houdbaarheidsdatum in principe een leven lang. Te gebruiken bij: opbouw van spiermassa, kracht en conditie, vermindering van lichaamsvet en verbetering van de gezondheid. Voor iedereen die gespierder, sterker of slanker wil worden. Geschikt bij alle sportieve prestaties. Tel daar bij op dat Eigen Kracht© een volkomen veilig en natuurlijk product is, waarvan de ingrediënten door de sporter zelf worden aangemaakt, en het hoeft geen verbazing te wekken dat het concept Eigen Kracht genomineerd is voor een van de meest innovatieve ideeën gepresenteerd op de Fitnessvakdagen 2007. We zijn dan ook niet weinig trots op deze Pride Booster.

Dossier: