EN  |  FR

Eigen Kracht: vertrouwd en vernieuwd

Het zal zelfs de minder frequente bezoeker van onze website direct opvallen: Eigen Kracht is vernieuwd. Het gele logo is gebleven, maar de vertrouwde, speelse ‘zuurstokkleuren’ zijn vervangen door een stemmig antraciet, waarachter een muurtje verschijnt dat een beetje doet denken aan stoere old school gyms waar hard gewerkt wordt aan een goede basis. Dat is natuurlijk wel waar het bij Eigen Kracht om blijft draaien: vertrouwen in eigen vermogen en van daaruit aan de doelen werken die je zelf hebt gesteld: of je nu slanker, strakker of sterker wilt worden.

Make-over motivatie

Laten we onze motivatie om de website een make-over te geven maar gelijk op tafel leggen: we wilden de website moderner, overzichtelijker en pittiger maken. De buttons aan de zijkant waarmee we alle informatie, behalve de wekelijkse webberichten, netjes in de etalage hadden gezet (pijlers, eigen kracht doelen, supplementen, doping, etcetera, enzovoorts) konden volgens de high tech nerds die we geraadpleegd hadden echt niet meer. Een gedegen communicatiestrateeg was van mening dat we de grote hoeveelheid informatie die we in ruim 14 jaar hadden opgebouwd beter onder de aandacht moesten brengen en enkele fanatieke fitnessers vonden dat het iets ruiger, pittiger kon, dat uiterlijk… van de website. We hebben alles in de oren geknoopt, en zijn aan de slag gegaan.

Speels en stoer

Het resultaat was een mix van speels én stoer. Dat je plezier moet beleven aan de dingen die je doet is voor ons altijd belangrijker geweest dan kadaverdiscipline, waarbij de middelen al heel snel het doel gaan domineren. Daarom heeft Eigen Kracht altijd iets speels, iets relativerends gehad. Relativeren betekent niet ‘Ach, waarom zou ik’, maar wel ‘er is leven buiten het fitnesscentrum of de sportschool’. Zorg dat de boel een beetje in perspectief blijft. Dat blijven we graag onder de aandacht brengen. Het stoere hebben we proberen door te voeren met andere kleuren, een strakkere indeling en het muurtje als symbool van ‘just the basics’, een gegeven waar we bij Eigen Kracht ook een groot voorstander van zijn.

Surf & Report

Oude en nieuwe bezoekers van de website zullen niet veel moeite hebben te ontdekken waar wat te vinden is. Veel vaste informatie is opgefrist of herschreven, naast de webberichten en de dossiers, hebben we nu ook de categorie ‘top stories’ – een maandelijkse, actuele keuze uit ons forse archief. De vier Eigen Kracht doelen met hun bijbehorende jaarprogramma’s staan heel prominent aan de rechterkant van de website. Ga eens lekker surfen en laat ons weten wat je ervan vindt.