EN  |  FR

Doping: de nuchtere feiten

In Nederland doen ruim twee miljoen mensen aan fitness. Daarmee is het de populairste sportieve activiteit van ons land. Je kunt om allerlei redenen aan fitness doen, maar naast gezondheid worden cosmetische motieven als slanker en gespierder willen worden het vaakst genoemd. Bij veel mensen komt op een gegeven moment de vraag op of ze niet een beetje hulp moeten inroepen in de vorm van spierversterkers of afslankpillen. De druk op 'het perfecte uiterlijk' ligt tegenwoordig immers hoog. 

Internet als startpunt

Vaak is internet het startpunt in de speurtocht naar dopingmiddelen. Menigeen verzandt er echter snel in de onoverzichtelijke wereld van anabole steroïden, groeihormonen, insuline, eetlustremmende amfetamines, vochtafdrijvers en een hele batterij bijwerkingenbestrijders. De wegwijzers in dit dopingdoolhof komen vaak in de vorm van schimmige websites, undergrounddopinglabs, dealers en allerhande doepinggoeroes die graag een graantje mee willen pikken. Hoogste tijd dus voor een goed boek als tegenwicht.

Second opinion

In Doping: de nuchtere feiten - een publicatie van de Dopingautoriteit - krijgt de lezer een gedegen overzicht van de middelen die op dit moment in fitness & bodybuilding in gebruik zijn, maar wordt er ook aandacht besteed aan wat er allemaal nog aan doping in de pijplijn zit. Over de werking en bijwerkingen van deze middelen is zo veel mogelijk relevante wetenschappelijke informatie verzameld, aangevuld met praktijkervaringen van gebruikers en kennis uit het dopingmilieu zelf. Daarbij is het accent gelegd op informatie die in dit circuit nog te vaak onder het tapijt wordt geveegd. Kortom, een boek dat je gelezen moet hebben als je een 'second opininion' wilt hebben over deze heikele materie.

Het boek is bij bol.com te koop, maar ook direct bij de uitgever.