EN  |  FR

NeCeDo aanwezig op Fitnessvakdagen 2005

afbeelding bij NeCeDo aanwezig op Fitnessvakdagen 2005

Als het najaar weer in aantocht is dan is het weer tijd om de belangrijkste beurs op fitnessgebied in Nederland in je agenda te zetten. De Fitnessvakdagen 2005 vinden dit jaar van vrijdag 4 tot met zondag 6 november in de Jaarbeurs te Utrecht plaats. Voor de zesde maal zal het NeCeDo weer acte de présence geven voor de naar verwachting ruim 8.000 bezoekers.

Jaarlijkse ontmoeting

Ieder najaar is het weer zo ver. Dan vinden de Fitnessvakdagen plaats. Hét evenement voor diverse doelgroepen om zich op de hoogte te stellen van de nieuwste producten trends. Dit jaar worden de 14e Fitnessvakdagen op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november gehouden. Op vrijdag en zaterdag kun je van 10.00 – 18.00 uur terecht, op zondag sluit de beurs om 17.00 uur. Voorheen vonden de dagen in Houten plaats, maar dat bleek te krap. De ‘verhuizing’ naar de Utrechtse Jaarbeurs gaf meteen een stijging van het aantal bezoekers met 35%! Nog nooit zullen zoveel bedrijven, organisaties en aanverwante branches bij elkaar staan als tijdens de weer aankomende Fitnessvakdagen.

Het verschil

In de afgelopen jaren hebben vader en zoon van Brienen van The Exhibition Company de Fitnessvakdagen laten uitgroeien tot een volwassen beurs met een steeds breder aanbod voor de fitnessondernemer en de fitnessinstructor. Dit jaar staat het thema ‘het verschil’ centraal. Met de verdergaande schaalvergroting en ketenvorming wordt het voor de ‘stand alone’ fitnesscentra, die nog steeds een meerderheid vormen, steeds belangrijker om zich onderscheidend te positioneren. Dat kan met een nieuw concept (denk aan de opkomst van de ‘for women only centra’ of gespecialiseerde indoorcycling centra), met andere vormen van begeleiding, met een opvallend afwijkende inrichting, met de consequente keuze voor een niche in de markt (denk aan bijvoorbeeld fitnesscentra voor studenten),… bijna niets is onmogelijk. Er is één ding dat deze centra gemeen hebben. Om zich onderscheidend te positioneren hebben ze onderscheidende producten nodig.

De noodzaak voor nadrukkelijker positioneren wordt nog eens onderstreept door de heroriëntatie van andere spelers op de bewegingsmarkt. Zo verdiept een groot deel van de ruim 1.300 zwembaden zich in de mogelijkheden die het aanbieden van fitnessfaciliteiten schept. (Sport)fysiotherapeuten en sportfysiotherapeuten zien hun kansen op het preventieve vlak nu hun curatieve taken onder financiële druk staan. Ook zij hebben producten.

Stand NeCeDo

Het wordt het zesde jaar dat het NeCeDo met een stand vertegenwoordigd zal zijn. Voor het NeCeDo zijn de Fitnessvakdagen een uitstekende mogelijkheid om met fitnessondernemers, fitnessinstructors (in opleiding) en andere relevante organisaties in contact te treden en bekendheid te geven aan de producten en diensten die we hebben. Voor ons het moment om flink te netwerken. Bezoekers zijn niet alleen geïnteresseerd in wat we hebben voor de fitnessbranche, ook is er interesse voor de topsport. Vooral (sport)fysiotherapeuten die wel eens te maken hebben met (aankomende) topsporters willen het een en ander weten over de dopinglijst en dopingregels.

Op de hoogte blijven of gratis inschrijven?

Meer informatie over de Fitnessvakdagen kun je vinden op www.fitnessvakdagen.nl. Hierop zal in de aanloop naar november steeds meer informatie te vinden zijn. Een entreekaart kost € 20, maar als je je via internet geregistreerd dan is het gratis. Wellicht zien we elkaar wel tijdens de Fitnessvakdagen 2005!