EN  |  FR

Seminars op Eigen Kracht Slanker-strakker-sterker

Slanker-strakker-sterker, welke fitnesser wil dat nou niet? De lat ligt hoog. Dat betekent een behoorlijke belasting voor de fitnessinstructeur die de helpende hand moet bieden om aan de doelen en wensen van de bezoekers van het fitnesscentrum te kunnen voldoen. Dan heb je een stevige basis én meer nodig. De Eigen Kracht Seminars helpen je daarbij. Aan de hand van levensechte praktijkgevallen wordt de instructeur/trice bijgespijkerd over doping, training, voeding, supplementen en de psychologie van de begeleiding. Nodig, nuttig én er vallen 'credits' te verdienen. Inschrijven dus!

Afvallen of gespierder worden zijn nog steeds de twee belangrijkste redenen van fitnessconsumenten om te gaan sporten. Steeds vaker koppelen ze dat echter ook aan niet reële doelstellingen, geïnspireerd door reclame, succesverhalen van anderen of ‘groepsdruk’. Dat kan uiteindelijk leiden tot teleurgestelde sporters die besluiten om hun lidmaatschap van de fitnessclub op te zeggen. Maar ook tot fitnessconsumenten die zelf op zoek gaan naar andere manieren om slanker, strakker en/of sterker te worden. Het risico is echter dat zij kiezen voor een ongezonde leefstijl, zonder dat ze dit zelf beseffen: bijvoorbeeld een onverantwoord eetpatroon, verkeerde trainingsvormen of het gebruik van onzinnige supplementen of dopinggeduide middelen. Dat is ongewenst en ook onnodig.

Praktische handvatten voor de fitnessprofessional

Voor de fitnessprofessional ligt daar een belangrijke rol. Met zijn/haar kennis over bewegen, voeding en leefstijl kan de fitnessprofessional mensen op een goede en verantwoorde wijze begeleiden naar een slanker, strakker en sterker lichaam. Dat vraagt om verstand van zaken en gevoel voor mensen. Maar wat is gezond en wat is ongezond? Wat zijn feiten en wat is fictie als het gaat om voeding en suppletie? Wat is zin en onzin op het gebied van effectieve trainingsprogramma’s? En hoe coacht u als fitnessprofessional uw sporter in het maken van verantwoorde keuzes?

Vakmanschap

Om het vakmanschap van fitnessprofessionals verder te vergroten, organiseren branchevereniging Fit!vak en de Dopingautoriteit op drie data en locaties het seminar ‘Op Eigen Kracht Slanker-Strakker-Sterker’. Tijdens dit seminar krijgen fitnessprofessionals praktische tools aangereikt om mensen nog beter te begeleiden op het gebied van training, voeding, suppletie en leefstijl. Ook komen psychologische aspecten van begeleiding ruimschoots aan bod. De levensechte casussen worden gepresenteerd en toegelicht door specialisten in de vakgebieden leefstijl, gedragskunde, voeding en bewegen.

Data:

Vrijdag 3 februari, 10.00 - 15.00 uur, Gouda (Driestar educatief, Burgemeester Jamessingel 2, 2803 PD Gouda)
Vrijdag 24 maart, 10.00 - 15.00 uur, Enschede (Universiteit Twente, Gebouw Vrijhof, De Veldmaat 5, 7522 NM Enschede)
Vrijdag 21 april, 10.00 - 15.00 uur, Eindhoven (Fontys Sporthogeschool, Theo Koomenlaan 3, 5644 HZ Eindhoven)

Deelname aan de seminars is gratis voor leden van Fit!vak, fitnessprofessionals geregistreerd in het kwaliteitsregister FITNED.NL en studenten.
Andere deelnemers betalen € 100.

U krijgt 20 accreditatiepunten voor dit seminar.

Meer informatie

Klik hier om in te schrijven.

Dossiers: