EN  |  FR

Fitness voor Dummies

afbeelding bij Fitness voor Dummies

Zie jij door alle tegenstrijdige informatie over voeding en training door de bomen het bos ook niet meer. Grijp dan je kans met deze praktische, bijzonder informatieve en volledig bijgewerkte fitnessgids. Vol met slimme, no-nonsense adviezen in begrijpelijke taal. Zo presenteert Fitness voor Dummies zich, en dat is zeker niet gek omschreven.

And Dummies for all

Een ‘dummy’ is een domkop, iemand die van toeten noch blazen weet. Om dan met een serie boeken te komen die introduceert op tal van terreinen, van schaken tot spiritualiteit, en die ‘Dummies’ noemen is op zijn zachtst gezegd ‘gewaagd’. De serie, in Amerika zijn al reeds meer dan 1500 titels verschenen, is een ongelofelijk succes en miljoenen mensen over de hele wereld houden hun ‘Dummies’ het liefst binnen handbereik. Alle Dummies hebben dezelfde overzichtelijke opzet. In ultrakorte hoofdstukjes wordt beknopt en in heldere, toegankelijke taal het onderwerp ‘behapbaar’ gemaakt, zonder dat de inhoud daar vreselijk onder te lijden heeft. Alle hoofdstukken bevatten ook duidelijke pictogrammen die aangeven dat het stukje tekst van een bepaalde orde is, zoals jargonalert, of voor gevorderden of tip. De korte, beknopte hoofdstukken, de pictogrammen en de index maken dat je heel snel een onderwerp kunt vinden, en dat is in deze hectische tijden van progressieve info overload bepaald geen luxe. In Nederland zijn bij Pearson Education [www.pearsoneduction.nl] al meer dan 150 titels in vertaling verschenen, waaronder Afvallen voor Dummies en Het menselijk lichaam voor Dummies.

Fitness voor Dummies

Fitness voor Dummies is geschreven door Suzanne Schlosberg en Liz Neporent. Twee bekende Amerikaanse fitnessredactrices voor bladen als Shape en Health, schrijvers van diverse fitnessboeken en zelf fanatieke buitensporters en hardlopers.
In deel I Van je luie reet komen krijgt de lezer gelijk 100 goede redenen om zich in het zweet te werken, zoals stressvermindering, vetverbranding, meer energie, sterkere botten, maar ook je ziet er beter uit in een t-shirt met korte mouwen. Na de warming-up van 100 goede redenen, volgt het boek een klassieke opbouw: het testen van het fitnessniveau (zeg maar intake), plan van aanpak, de voedingsbasis, met daaraan gekoppeld een hoofdstuk over hoe je artikelen en boeken kritisch kunt lezen, conditie indoor opbouwen (alle ins en outs van cardiotraining), conditie opbouwen in de buitenlucht (buitensport) en kracht opbouwen. Gevolgd door een hoofdstuk over welke spieren wat doen, en hoofdstukken over gewichttrainingsmachines en de voor- en nadelen van gewichttrainingsmachines en vrije gewichten. In deel IV wordt het belang van lenigheid en stretchen uitgelegd. In deel V komt onder andere aan bod hoe je een goed fitnesscentrum kunt kiezen, of, eventueel ook een personal trainer. Het boek sluit af met tien manieren om gemotiveerd te blijven.

Fitness voor Dummies is een zeer toegankelijk en overzichtelijk geschreven boek, dat vooral ook veel tips en ideeën bevat om je eigen training te beoordelen en te plannen. Eén van de betere overzichtsboeken over het fenomeen fitness. En zeker niet alleen voor Dummies!