EN  |  FR

INBA NK Natural Bodybuilding

afbeelding bij INBA NK Natural Bodybuilding

INBA Netherlands ontwikkelt zich de laatste jaren als een podium voor fanatieke fitnessers en bodybuilders die best aan een wedstrijd mee zouden willen doen, maar dan wel op de gezonde maner; clean heet dat, in bodybuildingjargon. Voor Warner Broshuis, de deelnemer van de Eigen Kracht Challenge, waar vier sporters een half jaar lang begeleid worden bij de uitdaging die zij zichzelf hebben gesteld, is dat meedoen aan een natural bodybuildingwedstrijd.

Bij Eigen Kracht roepen we het al jaren: je kunt op eigen kracht slanker, strakker, sterker, gespierder worden en met een goed trainingsprogramma, een verstandig voedingsbeleid, voldoende herstel en een beetje motivatie kun je binnen een jaar al heel veel bereiken; een echte transformatie doormaken. Als je dan ook nog eens de mazzel hebt begeleid te worden door een goede trainingscoach, zit je helemaal gebakken.

INBA Natural Bodybuilding

Ze hebben vanwege corona de wedstrijd al bijna twee jaar moeten uitstellen. Maar zaterdag 23 april in Voorthuizen (Barneveld) wordt de NK Natural Bodybuilding dan toch eindelijk weer gehouden. Voorzitter van de INBA Nederland, Sandra van de Kamp, is hartstikke blij dat ze het evenement weer kon organiseren. Sandra: ‘Steeds weer dat uitstellen, die onzekerheid, dat je niks kan plannen en aan die NK durft te beginnen. Ik was er op een gegeven moment helemaal klaar mee. Wie niet eigenlijk!’ Het enthousiasme op onze Natural NK is altijd groot en dat is fantastisch om mee te maken. Natural Bodybuilding, op een gezonde manier jezelf uitdagen en je lijf in shape brengen, dat verdient toch een podium. Op onze wedstrijd wordt er gecontroleerd op doping, en dat gebeurt volgens het boekje. Dat betekent dat er officiële dopingcontroleurs de dopingcontrole doen en  de dopingmonsters naar goedgekeurde dopinglaboratoria gaan. Voor bodybuilding is dat in Nederland uniek.’

Warner Broshuis

Warner Broshuis (18) is een van de deelnemers van de Eigen Kracht Challenge en heeft in tegenstelling tot de drie andere sporters van de Eigen Kracht Challenge geen half jaar, maar krap vijf maanden de tijd (middenin corona lockdowns) om zijn doel te bereiken. Warner: ‘En ik ben in de laatste fase vanwege het wedstrijddieet wel een beetje chagrijnig geworden. Maar ik vind het spannend en ik kijk er naar uit. Leuk ook dat de wedstrijd wordt opgenomen. Enne, mijn plan is om direct na de wedstrijd naar de dichts bijzijnde snackbar te rennen om me helemaal vol te proppen, haha!’. Goed plan, maar voorlopig moet Warner nog een paar dagen en dan het podium. Aangezien de wedstrijd om 9.30 begint en zijn klasse, de beginnersklasse, als eerste op moet, betekent het zaterdag ook zeer vroeg uit de veren, want de eerste laag ‘tanning’ moet er al om 07.00 op!

Kaarten zijn nog verkrijgbaar aan de kassa van theater De Eng, in Rochetstraat 2, 3781 CZ, Voorthuizen.

Dossiers: