EN  |  FR

S.A.P. CUP 2015 nog groter

afbeelding bij S.A.P. CUP 2015 nog groter

Vorig jaar trok de Flex Cup – inmiddels omgedoopt tot S.A.P Cup – in een weekend meer dan 6000 bezoekers, een unicum in de wereld van krachtsport. Komend weekend – van zaterdag 12 tot en met zondag 13 december – worden er over het hele weekend 7000 bezoekers verwacht. Met 405 deelnemers uit zes landen voor de bodybuildingshow, 550 atleten in zes andere sporten, waaronder nieuw het spectaculaire calisthenics. Plus 65 stands uit zes landen, met een uitbreiding van 1900 vierkante meter expoterrein. Daarmee is het grootste krachtsportevenement van de Benelux nog groter geworden. Komt dat zien!

Binnen vijf jaar tijd groeide het Strength and Physique weekend in ongelofelijk rap tempo uit tot een groots krachtsportevenement dat zijn weerga niet kent. Bodybuilding, NK Raw Powerlifting, NK kwalificatie Sterkste Man, Njoya League Crossfitters, Tovmasjan weightlifiting meet, Kettlebell Invitational, en de Calisthenics Cup. In de verschillende zalen van het congrescentrum de Koningshof te Veldhoven valt dit weekend van alles te beleven. De organisatie is in handen van Harry de Jonge en René Groenen en hun team. 

Eigen Kracht: stand 50

Zoals elk jaar staat de Eigen Kracht stand weer dicht bij de grote zaal, waar de bodybuildingwedstrijd wordt gehouden. Je kunt er terecht met vragen over training, voeding, supplementen en doping, de Eigen Kracht quiz spelen, een Eigen Kracht t-shirt winnen, onze boeken inzien, artikelen bekijken. Op zondag zal internist Diederik Smit aan onze stand vertellen over de Haarlem Studie. Het Spaarne Gasthuis in Haarlem ging op 15 oktober 2015 van start met dit onderzoek, dat de (nadelige) gezondheidseffecten in kaart wil brengen van het gebruik van anabole steroïden door amateursporters. Het onderzoek wordt uitgevoerd door W. de Ronde, internist-endocrinoloog, en drs. D.L. Smit, internist in opleiding. De Haarlem Studie loopt van 15 oktober 2015 tot en met eind 2017, 100 personen kunnen meedoen aan dit onderzoek.

Trailer documentaire bodybuilding

Eigen Kracht is bezig met een documentaire te maken over  bodybuilding, met als titel ‘Groter dan groot: de evolutie van bodybuilding?’, waarin insiders zich uitspreken over de mooie en minder mooie kanten van de sport en hoe de toekomst van het bodybuilding eruit ziet. Wordt de lijn van massamonsters doorgezet – ook al ziet Schwarzenegger zelf daar niets meer in of gaan ze terug naar klassieke, esthetische fysieken of transformeert bodybuilding zich mogelijk tot iets heel anders? De trailer zal op verschillende momenten van het weekend op het grote scherm te zien zijn. Voor meer informatie kun je tijdens het S.A.P. weekend terecht bij stand 50, de stand van Eigen Kracht.

Meer informatie over het S.A.P. weekend

Uitgebreide informatie en filmpjes vind je op de website van het S.A.P. weekend.

 

Dossiers: