EN  |  FR

Gevarieerd nieuws in een notendop III

Een webbericht tjokvol gevarieerd nieuws: over vleeseten als lifestyle, een dodelijk dieet, planken voor de romp, een nieuwe lichting instructiefilmpjes en een Cleane Kneiter die in België en ver daarbuiten triomfen viert. Tot slot een onthullende clip over het aanbod van neppillen op internet en een futuristische vorm van vetzuigen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Wees daarom dubbel zo voorzichtig.  

Af en toe willen we even een update geven over verschillende nieuwe dingen die er op Eigen Kracht te zien en te lezen zijn. Deze keer gaat het ondermeer over een groep jonge Amerikanen die het vleeseten als levensstijl promoten. Politiek natuurlijk helemaal niet correct, want uit een recent onderzoek blijkt dat vleeseters echte hufters zijn. Later bleek dat toch niet helemaal te kloppen. Maar misschien kun je wel stellen dat vleeseters een imagoprobleem hebben. Kwestie van creatieve herpositionering, oftewel, je moet vlees weer stoer of tegendraads in beeld brengen.

Epic Mealtime

De jonge heren van de Youtubeknaller Epic Mealtime lopen dagelijks LOL naar de pinautomaat. Epic Meal Time is een Amerikaans kookprogramma waar de vleeslust vanaf spettert. Het begon allemaal met een aantal vrienden die hun 'mattie' een zesdubbele hamburger zagen consumeren bij Wendy's. Ze besloten thuis verder met hun vraatzucht te experimenteren en zetten de filmpjes die ze ervan maakten op Youtube. Het werd een groot succes. Inmiddels zijn de heren gevuld en worden ze alom geïmiteerd. Tot groot verdriet van vegetariërs, dierenliefhebbers en chefkoks met een of meerdere *.

Heart Attack Grill

Eten bij de Heart Attack Grill is een belevenis! De vier-zes-acht-voudige hamburgers worden geserveerd door aantrekkelijke verpleegsters, die af en toe je hartslag even beluisteren. Na de maaltijd kun je in een rolstoel naar buiten gereden worden. Weeg je meer dan 135 kg, dan kun je er gratis eten. Op de menukaart staan double- en quadruple bypass burgers en de frites - die in echte reuzel worden gefrituurd - heten flatliners. Hetgeen respectievelijk staat voor een 'open hart operatie' en ' een vlakke lijn op de hartmonitor'. Als die vlak is en blijft, heb je je laatste burger gegeten. De geestelijke vader van dit ‘dieet’ is ‘Dr.Jon’, de eigenaar van dit bijzondere restaurant. Hij is een voormalig diëtist die van tactiek is veranderd, je moet mensen geven wat ze willen. Een en ander geheel in de geest van ‘If you can’t beat them, join them’, maar dan nog met een schepje er bovenop.

Planken als fitnessrage

Soms worden rages opgepikt en op maat gesneden voor fitness. Zo werd de Salsa-rage opgepikt en vermengd met nog 13 andere dansstijlen omgetoverd tot Zumba. En Zumba heeft het aerobicdeel van fitness weer nieuw leven in heeft geblazen. Sommige mensen proberen nu met behulp van het fenomeen ‘planken’ nieuwe oefeningen toe te voegen aan het fitnessarsenaal. Misschien zelfs een nieuwe rage te creëren. De personal trainer met het hoedje die hier een poging doet, gaat het niet lukken, zoveel is zeker. Misschien moet hij ‘owlen’ proberen.

Vetzuigen

Een grappige commercial voor een merk stofzuiger. Model met perfect lichaam blijkt over een troefkaart te beschikken die maar heel even effectief is. Humor, zeg maar, over een diep (aangeleerd?) verlangen de pondjes er met een groot uitgevallen kruimeldief af te krijgen. Dream on, baby! 

Interneppillen

De mannen met de witte jassen. Dit klassieke teken van medische autoriteit wordt op internet volop misbruikt om 'neppillen' aan de mens te brengen. Helaas trappen daar heel veel mensen in, en dat kan bijzonder schadelijk zijn voor de gezondheid. Het Ministerie van VWS geeft een kijkje in de keuken van oplichters. Waardevolle informatie. Maar ook met supplementen moet je oppassen, zoals we hier al eerder lieten zien. 

Onze man in België

Hij heet Jürgen Hughe (43), en deze Cleane Kneiter, die sinds kort bij ons te bewonderen valt, viert triomfen in binnen en buitenland. Natural bodybuilding is zijn passie en om lichaam en geest nog verder te stalen, daalt hij af en toe af naar het Rotterdamse om in de smidse van Hans Kroon nieuwe inspiratie op te doen. De Belgische bonk is een sportman in hart en nieren, die het ontwikkelen van zijn ‘body’ toch ook beleeft als een reis naar de grenzen van zijn persoonlijke potentieel. ‘Je moet als het ware kampioen worden van jezelf.’ Op naar het powerkot! 

Personal trainers

Sandra van de Kamp en Imro Beuk zijn twee hele bekende personal trainers, die hun eigen bedrijf Balance Personal Training hebben. Minder bekend is wellicht dat dit koppel ook succesvolle natural bodybuilders zijn. Eigen Kracht maakte met hen een nieuwe serie instructie- en expert opinion filmpjes. Het zijn:

Benen én billen in de broek

Imro Beuk, van Balance Personal Training, pleit voor benen én billen in de broek. Al te vaak, zegt hij, gaan mannen aan de slag met de showsspieren: borst, armen, buik en vergeten ze het onderlichaam, benen en bilspieren. Klassieke fout rechtgezet. Met tips.

Creatief met cardio

En maar sjokken op die cardiotoestellen... Dat kan anders! Imro Beuk en Sandra van de Kamp - shapers van Balance Personal Training - gooien er wat meer variatie tegenaan om het speels en effectief te houden. Hoek, tempo en intervallen afwisselen maakt cardio een stuk leuker. En het kan nog speelser door de loopband, bijvoorbeeld, 'oneigenlijk' te gebruiken' door er fitnessoefeningen op te gaan doen. Alleen voor gevorderden. Start de band!

Sterke vrouwen zijn slanke vrouwen

‘Wat je hier ziet lijkt een vrouw die aan het trainen is', begint personal trainer Sandra van de Kamp van 'Balance Personal Training' haar introductie bij dit filmpje. Je ziet ze overal, dames (heren ook wel) die niet helemaal bij hun workout lijken te zijn. Dat moet anders, aldus Sandra. Wie wil afslanken zal met een beetje meer pit moeten trainen. Een waar woord.

De PT-er en krachttraining

Krachttrainig is een van de instrumenten in het arsenaal van de PT-er om mensen aan die felbegeerde fysieke veranderingen te helpen. Vaak is dat de wens om vlak voor de zomer nog snel even een wasbordje te kweken. Dat is wel heel erg op de korte termijn, maar als je er dan toch voor gaat is het wel belangrijk dat je effectieve én veilige oefeningen kiest, zegt personal trainer en naturalbodybuilder Imro Beuk. 

Goed leren bewegen 

Je kunt wel gelijk aan het ijzer gaan hangen of op de loopband springen, maar weet je wel hoe je moet bewegen? En zijn er in je bewegingspatroon onevenwichtigheden, waar naar moet worden gekeken voor je in het diepe duikt? Personal trainer Imro Beuk legt uit waar een goede instructeur onder andere op zou moeten letten.

Dossiers: