EN  |  FR

Knallen met Eigen Kracht op FitFair 2022

afbeelding bij Knallen met Eigen Kracht op FitFair 2022

We hadden beloofd te gaan knallen op de FitFair 2022 in de Jaarbeurs te Utrecht, en dat was precies wat er gebeurde. De belangstelling voor onze Eigen Kracht stand was overweldigend, niet in de laatste plaats dankzij het bijzondere spel dat er gespeeld kon worden en het uiterste aan concentratie en beheersing vergde van de spelers. Toeschouwers volgden het minstens zo gespannen met hun smartphones. De Eigen Kracht crew stond de bezoekers met raad en daad bij.

Normaal gesproken kun je als enthousiast fitnessbeoefenaar jaarlijks naar diverse fitnessbeurzen en evenementen, maar we hebben bijzonder karige jaren gehad. Telkens moesten beurzen, evenementen, wedstrijden en congressen uitgesteld worden, tot niemand meer iets durfde te plannen. We waren dan ook blij weer een hoop mensen te kunnen zien en spreken afgelopen vrijdag en zaterdag op de FitFair 2022. Voor Eigen Kracht zijn fitnessbeurzen altijd een prima gelegenheid om met fitnessondernemers, fitnessinstructeurs, fitnessers en andere relevante doelgroepen en organisaties in contact te komen en bekendheid te geven aan wat Dopingautoriteit met Eigen Kracht allemaal te bieden heeft aan fitnessend Nederland, inmiddels zo’n 3 miljoen mensen. Nu die gelegenheid zich eindelijk weer voor leek te doen, rijpte het plan om met iets speciaals te komen voor deze beurs. Het moest een soort karaktertest worden.

Eigen Kracht Zoemspel

Een spel dat het uiterste aan concentratie en beheersing vergde: het Eigen Kracht Zoemspel. Spelers moesten met een halter zijwaarts een pieken en dalen traject doorlopen zonder het alarm te activeren met het uiteinde van de halter. Het gewicht waarmee de halter werd opgeladen was voor de heren iets zwaarder dan voor de dames. Iedereen mocht drie pogingen doen. De tijden werden bijgehouden. De beste tijden werden op het scorebord gezet. De ultieme score was 8.65 seconde. Kracht en massa bleken niet de doorslaggevende factoren om het spel goed te spelen. Het Eigen Kracht Zoemspel bleek vooral een mentale uitdaging, quick fixers en slackers lieten het alarm het vaakst loeien, toegewijde en geconcentreerde spelers behaalden de beste resultaten.

Stand 12: informatie Eigen Kracht

Uiteraard kon je aan onze stand de broodnodige informatie krijgen over training, voeding, herstel, motivatie, supplementen, doping, alle terreinen die ook op onze uitgebreide website www.eigenkracht.nl te vinden zijn, maar ook via ons Eigen Kracht boek of met behulp van de Supplementenwijzer App, die  we vijf jaar geleden ontwikkelden en voortdurend wordt bijgehouden en bijgewerkt werden bezoekers bijgepraat. De website, het boek en de Supplementenwijzer geven de fitnessbeoefenaar eigenlijk alles in handen om op een gezonde en goed geïnformeerde manier aan fitness te doen. Een bezoek aan de Eigen Kracht stand geeft weer inspiratie voor een heel jaar. De organisatoren van FitFair zijn overigens van plan eind dit jaar wederom een beurs te organiseren. Meer info over de FitFair 2022 vind je hier.

Wij pakten afgelopen zaterdag aan het eind van de beurs de boel weer met een goed gevoel in.  Enne, de beste score van 8.65 seconde was van onze Deense sidekick, die nog steeds Nederlandse fitnessbeoefenaars wil interviewen en goody bags heeft te verdelen.

Dossiers: