EN  |  FR

Op Eigen Kracht vernieuwen

afbeelding bij Op Eigen Kracht vernieuwen

De website van Eigen Kracht wordt geheel vernieuwd. Uiterlijk januari 2010 kan de lezer genieten van een toegankelijker, informatiever, interactiever, leuker en inspirerender website in een nieuwe huisstijl, zoals dat in reclamevaktermen heet. Daar hebben we echter wel de hulp van de ‘gebruiker’ voor nodig. Tenslotte doen we het voor hem, voor haar, voor hen. En … een heel klein beetje voor onszelf.

December 2009 is het precies acht jaar geleden dat onze website op internet verscheen. De Dopingautoriteit heette toen nog NeCeDo (Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken). Al snel nam het aantal berichten per maand toe tot een stabiele vier, vijf berichten, met een minimum van minstens één vers webbericht per week. Aanvankelijk nog zonder foto’s en met af en toe een linkje. Na een paar jaar kwam er bij een webbericht zo nu en dan een plaatje om de hoek kijken en pas halverwege 2006 zal het wekelijkse webbericht steevast gepaard gaan met een afbeelding die de tekst samenvat of tenminste ondersteunt of, af en toe, tegengesteld aan de boodschap lijkt. De informatiedichtheid neemt snel toe naarmate de website meer webberichten en meer links bevat.
De indeling van de buttons aan de linkerzijde van de website is voor een groot deel gebaseerd op het Op Eigen Kracht boek dat eveneens hoofdstukken heeft als ‘Aan de Slag’, ‘Gezond Gewicht’ en ‘Weet wat je Slikt’. De behoefte om het goede voorbeeld te laten zien en aansluiten mogelijk te maken, groeide uit tot Cleane Kneiters en Eigen Kracht Fitnesscentra, die met behulp van onze voorlichtingsmaterialen aandacht besteden aan prestatiebevorderende middelen bij fitnessbeoefenaars. Met meer dan 10 jaar artikelen over werking en risico’s van anabole steroïden en andere dopinggeduide middelen en bijna 500 webberichten, columns, vragen en publicaties is de website uitgegroeid tot een ware goudmijn aan informatie.

Leuker kunnen we het wel maken

Informatie updaten, overzichtelijker en toegankelijker maken is één ding, beter, leuker en inspirerender zijn nog een paar andere eisen die we op ons verlanglijstje hebben staan. En dan zijn er ook nog plannen voor… maar, wat staat er op het verlanglijstje van de bezoeker/lezer/surfer? Om dat te weten te komen doen we een oproep aan de lezer om zijn/haar verlangens en wensen kenbaar te maken, liefst op korte termijn. Zijn er onderwerpen, thema’s, gebruiksmogelijkheden en/of toepassingen die meer aan bod zouden moeten komen, laat het ons weten. Ook ideeën over een grotere interactiviteit tussen website en lezer zijn zeer welkom.

Oproep: vernieuwing website

We nodigen iedereen uit zijn/haar commentaar en ideeën te sturen naar h.wassink@dopingautoriteit.nl onder vermelding ‘vernieuwing website’. De meest creatieve en/of nuttige voorstellen of ideeën worden beloond met een exemplaar van het Op Eigen Kracht boek of een Eigen Kracht t-shirt. Omdat we januari 2010 de geheel vernieuwde website ‘in de lucht’ willen hebben, en het vernieuwen een intensief karwei is, zien we de reacties graag zo snel mogelijk tegemoet.