EN  |  FR

Eigen Kracht Challenge: back in the gym

afbeelding bij Eigen Kracht Challenge: back in the gym

Dat er op Eigen Kracht veel mogelijk is, weten trouwe lezers van deze webstek natuurlijk. Om dat nog eens extra te illustreren, hebben we vier sporters op een Eigen Kracht Challenge gezet, onder begeleiding van twee ervaren personal coaches. In dit webbericht traint coach Sandra Meike en Warner, die blij is weer normaal in zijn vertrouwde gym te kunnen trainen.

De Eigen Kracht Challenge, een traject waarin 4 sporters voor 4 verschillende doelen een half jaar begeleidt worden door professionele coaches is geen makkie, en al helemaal niet als er lockdowns zijn die het trainen een stuk lastiger maken. Zie hiervoor ook de introductie van het trainingsthema en vlogs met Renée en Boas.

Meike traint strikt

Strikte training is het halve werk, maar er wordt gemiddeld genomen ook door fitnessers die er al een paar jaar training op hebben zitten vrij slordig getraind. Meike traint echter heel strikt en laat bij de leg extension ook zien dat je de oefening bovenaan even vast moet houden.

Abductie machine op stand 1

Meike begint aardig af te slanken en coach Sandra merkt op dat de abductormachine – die heupen en billen traint – nu op stand 1 kan omdat er ruimte is vrij gekomen. Way to go!

Triceps Pushdown

Triceps pushdown is een prima manier om de driekoppige spiergroep van de bovenarm, de triceps, te trainen. Opnieuw een oefening die het best heel strikt heel strikt gedaan kan worden. Ellebogen in de zij en de onderarmen in horizontale positie naar beneden strekken.

Sterker geworden

De strikte training heeft Meike sterker gemaakt en heeft haar meer vertrouwen gegeven in haar eigen kracht en lijf. Het heeft haar ook minder blessuregevoelig gemaakt. Winst alom dus, en een prima basis om verder mee te gaan.

Warner na de lockdown

Warner had door de omikronvariant van het coronavirus een weekje oponthoud gekregen. Kon hij net na de kou en het ongemak van buiten trainen weer naar binnen…Maar gelukkig is hij terug op honk en perst er een set op de zittende bench press machine uit. Oefeningen voor borst hebben hem altijd goed gelegen.

Er gaat niks boven de gym

Warner traint het liefst in een gym waar volop gewichten, apparaten en machines aanwezig zijn. En dan gaan! Dus is hij blij dat dat hij weer in zijn natuurlijke omgeving kan buffelen. Snappen we!

Leg Extension

Leg extensions doet Warner onder begeleiding van coach Sandra met de benen alternate, dus een voor een. Strekken dat been en weer rustig laten zakken. Dat is net even wat pittiger dan de tweebenige variant, waar de ‘zwakkere broeder’ ondersteuning krijgt van het andere been. Op een been kun je misschien niet lopen, maar strekken zal je!

Leg Extension tweebenig

De om en om variant van de leg extension wordt onder het toeziend oog van coach Sandra altijd afgesloten met een setje voor beide benen. En dan lekker laten branden, die bovenbenen.

Eigen Kracht Challenge: de thema's

Om verschillende aandachtsgebieden of thema's van de Eigen Kracht Challenge verder uit te diepen, komen maandelijks nieuwe onderwerpen aan bod. De komende maanden zijn dat voeding, herstel, motivatie, supplementen en de eindresultaten van de Challenge. In webberichten op www.eigenkracht.nl en vlogs van de sporters en hun coaches zullen we ook tussentijds over hun ervaringen berichten. Volg het ook op facebookInstagram en Youtube.

Dossiers: