EN  |  FR

Symposium 10 jaar Anabolenpoli

afbeelding bij Symposium 10 jaar Anabolenpoli

Op donderdagmiddag 26 maart 2020 organiseert de Dopingautoriteit samen met het Spaarne Gasthuis het Symposium 10 jaar Anabolenpoli. Het symposium vindt plaats in het Teylers Museum te Haarlem.

Inhoud

Op het symposium belichten verschillende sprekers de cultuur en evolutie van bodybuilding, de herkomst en kwaliteit van de gebruikte middelen alsmede de resultaten van de HAARLEM-studie. Deze studie, die oktober 2015 van start ging, heeft nadelige gezondheidseffecten van het gebruik van anabole steroïden onder 100 amateursporters in kaart gebracht door gezondheidsonderzoek te verrichten vóór, tijdens en na een kuur. Het nog lopende onderzoek wordt uitgevoerd door dr. W. de Ronde en internist-endocrinoloog  D.L. Smit. Na ruime gelegenheid voor een discussie over harm reduction beleid binnen fitness, wordt afgesloten met een vooruitblik op het belang van de Anabolenpoli voor sporters, fitnessprofessionals en gezondheidsprofessionals en de mogelijkheden voor verder onderzoek.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor het symposium? Stuur dan een e-mail naar Erik Duiven, hoofd educatie van de Dopingautoriteit: e.duiven@dopingautoriteit.nl.

Anabolenpoli

Het speciale spreekuur voor (ex) gebruikers van anabole steroïden werd begin 2010 opgezet door internist-endocrinoloog dr. W. de Ronde en kreeg landelijke bekendheid als de ‘Anabolenpoli’. De video 'Anabolenpoli, gebruik, middelen en gezondheid' is hier te vinden. 

Symposium 10 jaar Anabolenpoli

Dossiers: