EN  |  FR

Eigen Kracht op Social Media

afbeelding bij Eigen Kracht op Social Media

Het is zover! Eigen Kracht is te vinden op Facebook en Instagram. En dat met maar liefst 3 posts per week. Op de maandag met een grappig, maar toch ook leerzaam, kort bericht, en op de woensdag en vrijdag met twee langere webberichten, die ook op de website verschijnen. De wekelijkse posts op de social media zijn inhoudelijk herkenbaar aan diverse icoontjes. Nog niet gezien? Ga dan als de gesmeerde bliksem kijken, en deel het met je hele netwerk onder het motto ‘Eigen Kracht, dat zouden meer mensen …’!

De wekelijkse webberichten op Eigen Kracht werden al langer gedeeld op de website van de Dopingautoriteit maar zijn onder de hashtag @eigenkrachtfitness op Instagram en Facebook te vinden. Het kortere bericht op de maandag is alleen te vinden op de social media, dus niet op de website. De intro’s van de andere webberichten op woensdag en vrijdag verwijzen naar onze website. Want daar is het uiteindelijk allemaal om begonnen, dat meer mensen de website van Eigen Kracht vinden, met een archief dat strekt over 20 jaar en meer dan 1000 webberichten bevat. Een goudmijn, durven we best te stellen!

Icoontjes

Op @eigenkrachtfitness zijn de berichten inhoudelijk herkenbaar aan een bepaald icoontje. Er zijn er acht: funbase, training, old school, voeding, supplementen, doping, vitaal en video. Funbase, het korte, grappige maar ook leerzame webbericht is er alleen op maandag op de social media.

Funbase: het is een doldwaze wereld, de wereld van fitness op social media. Allerlei merkwaardige ‘influencers’ buitelen over elkaar heen. Vaak vermakelijk, meestal ook leerzaam. Coaches die proberen hun prestaties op te waarderen door met fake gewichten aan de slag gaan. Merkwaardige transformaties van Hollywoodsterren die moeten opbulken of afslanken voor weer een nieuwe rol  die voor eeuwige roem moet zorgen. Of alomtegenwoordige actiehelden als Schwarzenegger en Stallone. Het icoontje van funbase is de badeend met dumbbels. Zie ze schuimen, die rakkers!

Training: spreekt eigenlijk voor zich, gaat over alle webberichten die je helpen strakker, sterker en slanker te worden. Het icoontje van training is een silhouette van bodybuilder Robby Robinson, die vaak is gepresenteerd als een van de mooiste fysieken uit de tijd van Arnold, Zane en Nubret.

Voeding: spreekt eveneens voor zich, gaat over alle webberichten die voeding als basis hebben voor je prestaties in training, lichaamssamenstelling en gezondheid. Het icoontje is de lachende boterham.

Old School: gaat over personen en trainingsmethoden uit het klassieke bodybuilding. Het icoontje is het borstbeeld van Joe Weider, de Trainer of Champions.

Vitaliteit: gaat over energiek bezig zijn en gezondheid. Het icoontje is de batterij, symbool van energie.

Doping: gaat uiteraard over bekende prestatiebevorderende middelen als anabole steroïden en stimulantia, listige stoffen kortom waarvan aan het gebruik een pittig prijskaartje hangt, dat wil zeggen, schadelijk voor de gezondheid. Het icoontje is het reageerbuisje uit het lab.

Supplementen: hier word je bijgepraat over de stand van zaken op het gebied van supplementen. Zijn ook apart te lezen op onze onvolprezen Supplementenwijzer App. Het icoontje is het potje met de loep.

Video: toont video’s van eigen makelij of van internet, met commentaar. Het icoontje is de klassieke filmcamera.

Netwerken

Deel onze webberichten met je netwerk of je nu via onze website binnenkomt of via Instagram of Facebook. In negen van de tien gevallen zal je netwerk er blij verrast en/of diep dankbaar voor zijn. En die ene mopperkont die graag zijn of haar commentaar wil leveren, dat mag. Iedereen is van harte welkom!

Dossiers: