EN  |  FR

Slim & Shape: op cursus bij Chivo

Het nieuwe jaar is daar en traditioneel is er dan een run richting fitnesscentrum, alwaar het vollere lijf wordt aangezet tot het aannemen van oorspronkelijker proporties. Klassiek is ook dat er jaarlijks dezelfde fouten worden gemaakt om het beoogde doel te bereiken. Trainers, begeleiders en fanatieke afslankers die eindelijk echt het naadje van de kous willen weten, doen er goed aan vooraf de cursus ‘ Slim & Shape’ te volgen bij Chivo, het kenniscentrum voor vitaliteit, fitness en leefstijl. Eigen Kracht Centra betalen slechts 25 Euro.

Clienten willen niet alleen kilo's kwijt (slimming), clienten willen een beter gevormd lichaam (shaping). Wat zijn realistische mogelijkheden? Hoe en waar begin je? Hoe effectief zijn squats en lunges voor de billen, hoe zit het met crunches? Wanneer ligt het accent op voeding en wanneer op de juiste oefeningen? Hoeveel vet verlies je (meer) met High Intensity Interval Training (HIIT). En, ‘ Hoe motiveer je cliënten, hoe zet je hoop, veerkracht en eigen effectiviteit bij hen om in een klinkend resultaat?’ Het zijn allemaal vragen die in deze cursus aan bod komen.

Chivo

Chivo is een kenniscentrum van vitaliteit, fitness en leefstijl. Het centrum beheert een grote wetenschappelijke databank op het gebied van leefstijlinterventies (voeding, beweging en emotiemanagement) in Nederland, waarmee effectieve leefstijlprogramma's worden ontwikkeld. Chivo heeft diverse leefstijlactiviteiten waaronder een vitaliteitstudio, beroepsopleidingen en de website www.chivo.nl . Chivo beperkt zich tot advisering en training en heeft geen andere belangen dan het leveren van zo goed mogelijke training- en coachingstrajecten.

Slim & Shape

Tijdens de cursus (donderdag 13 januari van 13.00-17.00) staan de volgende leerdoelen centraal:

-          Fysiologie van het afslanken

-          Probleemzones

-          Supplementen wel of niet?

-          Natural bodyshaping

-          Trainingsprogramma (praktijk)

 

De cursus is vooral bedoeld voor fitnessinstructeurs, aerobicinstructeurs en personal trainers, kortom voor de professionals die mensen begeleiden die overgewicht hebben en/of meer vorm aan hun lichaam willen geven.

 

De datum van de cursus is donderdag 13 januari, en hij wordt gegeven van 13.00 tot 17.00 in Healthcenter Hoenderdaal, Hoendersteeg 7, Driebergen-Rijsenburg. De cursus kost 99 Euro, maar de instructeurs/begeleiders van Eigen Kracht Centra betalen slechts 25 Euro.  In dat geval  Eigen Kracht Centrum vermelden op het inschrijfformulier. De cursusleiders zijn Chi L. Chiu en Imro Beuk.

Dossiers: