EN  |  FR

Hollandse toptrainer in Hollywood

afbeelding bij Hollandse toptrainer in Hollywood

Holland heeft in Amerika nog steeds goede papieren: bokser Bep van Klaveren, haring met uitjes en Vincent van Gogh hebben ons kikkerlandje stevig op de kaart gezet. En nu is er dan Jörgen de Mey, Hollandse toptrainer in Hollywood. Onlangs verscheen zijn boek Action Hero Body. Over hoe je in drie weken al bijna een actieheld kunt worden.

Het land van de onbegrensde mogelijkheden

Jorgen de Mey arriveerde in 1989 in Californië – de staat waar de grenzen nog onbegrensder zijn – in het kielzog van zijn grote broer, Berry de Mey. Berry was het jaar daarvoor als 3e geëindigd op de Mr. Olympia en was zeer geliefd bij het publiek. Het leven leek fantastisch, want na verschillende baantjes, onder andere als beveiligingsmedewerker, vond hij zijn draai als personal trainer van sterren als Ben Affleck, Angelina Jolie en Josh Hartnett. Veel van zijn beroemde cliënten werden door filmproducent Jerry Bruckheimer (Top Gun, Armageddon, Pearl Harbor) naar hem doorverwezen. Over het programma dat hij voor hen ontwikkelde en zijn ervaringen met de training van de Hollywoodsterren schreef hij een boek: Action Hero Body in drie weken.

Er zit een Action Hero in ons allemaal

Volgens Jorgen de Mey zit er in ons allemaal een Action Hero, bankbintje of niet. Het is een kwestie van kappen met verkeerde gewoonten (weinig bewegen, junkfood), slim trainen en doelen stellen. Goed advies, natuurlijk, hoewel niet erg nieuw. Ook een andere hoeksteen van het Action Hero programma, het vijf dagen netjes eten en trainen om de stofwisseling hoog te houden, om in het weekend de teugels iets te laten vieren, is bepaald niet nieuw.

De eerste drie weken is voor Jorgen bij de aanpak van zijn cliënten, filmster of niet, een cruciale fase. Na drie weken schiet je lichaam namelijk in de versnelling en begint al het harde werk vrucht af te werpen. Haal je dat driewekenpunt, dan is de kans groter dat je doorgaat met het programma om je persoonlijke doelen te realiseren en een nieuwe, gezonde levensstijl te ontwikkelen die je gezonder, sterker en aantrekkelijker maakt. Kortom, een Action Hero.

Training en voeding

Omdat de hectiek in Amerika en Hollywood in het bijzonder, groot is, baseert De Mey zich op korte programma’s die qua intensiteit en volume in drie stadia zijn ingedeeld. Stadium een (de eerste twee, drie weken) is een licht tot gemiddeld intensief trainingsprogramma van twee gewichttrainingen en twee tot drie cardiotrainingen per week, en drie rustdagen. De dag waarop een gewichttraining wordt gedaan wordt de volgende dag afgewisseld met een cardiotraining van 20-60 minuten, waarna een rustdag volgt. Voor de gewichttraining wordt veel gebruik gemaakt van supersets en/of circuittraining. Een goede superset is bijvoorbeeld een set roeien afgewisseld met een set bankdrukken (machine), met 12 herhalingen per set. De daaropvolgende stadia bevatten meer trainingen en oefeningen.

Wat de voeding betreft, volgt Jorgen de Mey ook een verstandige koers, geen diëten, hoog in de koolhydraten (volgens hem de beste manier om je training in de soep te draaien), want zijn cliënten moeten energiek blijven. Bovendien werken koolhydraten eiwitsparend (voorkomen dus afbraak van spierweefsel) en voldoende eiwit (1 tot 1½ gram per kg lichaamsgewicht) en gezonde (onverzadigde) vetten.

Action Hero Body is een leuk boek, waarin Jorgen de Mey, Hollandse toptrainer in Hollywood, beschrijft hoe hij sterren als Ben Affleck en Angelina Jolie heeft klaargestoomd voor films als Pearl Harbor en Gone in 60 seconds. Voor zijn training- en voedingsprogramma put hij zijn ruime ervaring als bodybuilder en begeleider van zijn broer, Berry de Mey. Action Hero Body is een uitgave van Spectrum in combinatie met Men’s Health en kost 14,95 euro. In RTL Boulevard werd aandacht besteed aan het boek. De clip is te zien op de site van RTL Boulevard. Kijk in het video-archief op 25-09 Jorgen de Mey.