EN  |  FR

Flex Cup topt met 6000 bezoekers

afbeelding bij Flex Cup topt met 6000 bezoekers

In de gloriejaren van het vaderlandse bodybuilding (jaren 80) trok een nationaal kampioenschap bodybuilding maximaal 2000 bezoekers. De Flex Cup – een totaal krachtsportevenement dat binnen enkele jaren uitgroeide tot het grootste krachtsportevenement ooit in Nederland gehouden – werd afgelopen weekend door bijna 6000 mensen bezocht. Daarmee overtrof het spektakel in de Koningshof te Veldhoven zich opnieuw.

271 deelnemers uit 6 landen voor de bodybuilding show, 300 atleten bij de andere sporten, 58 stands uit 5 landen en over twee dagen bijna 6000 bezoekers. Het was superdruk op de 4e editie van de Flex Cup. Zo druk dat de organisatie verwacht er volgend jaar een hal bij te moeten nemen. Succes heeft een enorme aantrekkingskracht, zo blijkt maar weer.

Eigen Kracht – stand 6

De stand van Eigen Kracht werd druk bezocht en de shirts en bidons vonden gretig aftrek. Wel werd er in de meeste gevallen een kleine tegenprestatie gevraagd, namelijk het invullen van de Eigen Kracht Quiz: 10 vragen over training, voeding, supplementen en doping om het kennisniveau van de bezoekers te testen. Dat bleek nog wel wat opgekrikt te kunnen worden. Veel vieren en vijfjes, een paar keer een zeven en de hoogste speler had acht vragen goed. Je vindt de quiz hier. Behoorlijk veel belangstelling was er ook voor het nieuwe dopingboek, en veel klassieke vragen over het gebruik van doping: effecten, bijwerkingen, hoeveel spiermassa behouden blijft na gebruik van anabole steroïden, etc.

Powerperformance Cleane Kneiters

Op zondag 7 december gaven Cleane Kneiters Jurgen Verweijen en Stefan Köhlbrugge een powerperformance op de stand van Lifemaxx Fitness , waar voldoende apparatuur voorhanden was, die zeer goed bleek te vallen bij het publiek. Sets bankdrukken met 140 kg , front pressen met 90 kg en optrekken met 45 kg om het middel dwongen duidelijk respect af. De mannen raakten ook in gesprek met mensen en vertelden over hun motivatie om clean hun persoonlijke doelen te willen bereiken.

Russ Testo: physique artist

Russ Testo ( 56) is een Amerikaanse natural bodybuilder die van het poseren zijn handelsmerk heeft gemaakt. In de vroege jaren 80 uitgenodigd door tweevoudig Mr. Olympia Franco Columbu, heeft Russ over de hele wereld zeer gewaardeerde posing shows gegeven. In de jaren negentig werd hij vaak gevraagd om op de NK Natural Bodybuilding een gastoptreden te geven. Zowel zaterdag als zondag trad hij tussen de bodybuildingwedstrijden door op en was er veel belangstelling voor zijn show. Hoogtepunt wat ons betreft was zijn nummer ‘Abide with me’ , helaas niet op internet te vinden, waarin hij in het poseren een hele ontwikkeling laat zien van schuchtere beginner tot zelfbewuste volwassen bodybuilder.

Door drukte aan de stand waren we niet in staat de vele andere onderdelen van de Flex Cup te volgen. Een promo-overzicht vind je hier en op de website van Flex Cup komen er binnenkort allerlei fragmenten te staan.

Dossiers: