EN  |  FR

Gevarieerd nieuws

Een webbericht bomvol gevarieerd nieuws: over de Eigen Kracht-dag, een nieuwe Cleane Kneiter, een E-learning course voor fitnessinstructeurs in den dop, de Consumentenbond zet de schijnwerper op de Supplementenwijzer App, en de beste bronnen over supplementen op internet in een Eigen Kracht line-up op de website. We steken de loftrompet, want bijblijven is een must.

Gevarieerd nieuws is een periodieke update van allerlei wetenswaardigheden over Eigen Kracht en wat er allemaal aan nieuws op de website te vinden is. Aan bod komen dit keer de evaluatie van de recente Eigen Kracht-dag, de introductie van een nieuwe Cleane Kneiter, te weten fitnesstopper en personal trainer Femke Bouwmeester, een E-learning line voor beginnende Fitnessinstructeurs, een bericht over de Consumentenbond die aandacht besteedt aan de Supplementenwijzer App en een nieuwe uitbreiding van de zogeheten ‘vaste content’ op de website waarin een aantal betrouwbare waarderingssystemen van supplementen worden vergeleken. 

EK-dag goed gewaardeerd

Afgelopen mei, de 19e om precies te zijn, hielden we de tweede Eigen Kracht-dag, dit keer in NBC Congres Centrum te Nieuwegein. Uit de evaluatie bleek ook dit keer dat de EK-dag goed werd gewaardeerd. De locatie (centraal, voldoende parkeergelegenheid, zalen ruim en goed opgezet) bleek een schot in de roos. De verdeling tussen de presentaties (3 presentaties en 3 workshops van elk 30 minuten op en af in blokken) vonden de meeste bezoekers goed, maar sommige workshops hadden wat langer gemogen om meer in de diepte te kunnen gaan. De presentaties van Luuk Hilkens over ‘hoge frequentie training’ en slaapspecialiste dr. Melanie Knufinke scoorden het best. Meer slaapinfo ter verbetering van lichamelijk en geestelijk welzijn vind je hier.  Alle input wordt meegenomen naar de EK-dag van volgend jaar.

Nieuwe Cleane Kneiter

De Cleane Kneiters zijn de ambassadeurs van Eigen Kracht. Ze laten zien dat er op eigen kracht veel valt te bereiken, meer dan over het algemeen wordt aangenomen. Femke Bouwmeester is een topatlete en personal trainer waarover we al eerder schreven, hier en hier. Recent is zij ons Cleane Kneiter team komen versterken. Daar zijn we heel blij mee. Femke Bouwmeester is een fitnessatlete om in de gaten te houden.

E-learning Fitness A

De Dopingautoriteit is via het programma van Eigen Kracht vertegenwoordigd in de opleidingsboeken Fitness A en Fitness B met hoofdstukken over doping. Aansluitend en aanvullend op de E-learning lijnen van de Dopingautoriteit is er nu ook een E-learning lijn voor de Fitnessinstructeur A opleiding. Je kennis over doping testen kan hier. Even doorscrollen naar ‘meer’.

Consumentenbond & supplementen

De Consumentenbond is al vele jaren een betrouwbare gids voor de kritische consument. Met enige regelmaat plaatsen zij ook artikelen en berichten over supplementen. In de Gezondheidsgids van de Consumentenbond is ook een special te vinden over ‘afslanksupplementen’. Wie meer wil weten wordt naar de Supplementenwijzer App verwezen. Dat begrijpen wij als geen ander! 

Sportsupplementen: informatiebronnen internet

Wie sportsupplementen wil gaan gebruiken en op internet een zoektocht start naar betrouwbare informatie, heeft het bepaald niet makkelijk. Het internet is een goudmijn en een schroothoop tegelijk. Rijp en groen, onzinnige en degelijke informatie, op het wereldwijde web vind je alles door elkaar. Speciaal voor Eigen Kracht hebben we een aantal betrouwbare internetbronnen geselecteerd die de sporter helpen zich te oriënteren. Ons advies: rustig bestuderen en daarnaast voor een snel en handzaam overzicht de Supplementenwijzer App bij de hand houden. 

Dossiers: