EN  |  FR

Eigen Kracht Challenge

afbeelding bij Eigen Kracht Challenge

Dat er op Eigen Kracht veel mogelijk is, weten trouwe lezers van deze webstek natuurlijk. Mogelijk zelfs uit eigen ervaring. Flink wat spiermassa opbouwen of slanker en strakker in je vel komen te zitten, het is een kwestie van training, voeding, en een scoopy discipline. Om dat nog eens extra te illustreren, hebben we vier sporters op een Eigen Kracht Challenge gezet, onder begeleiding van twee personal coaches. Gaan met die Challenge!

 

Eigen Kracht Challenge

Wie al een tijd op onze website aan het rondkijken is, kent waarschijnlijk onze Eigen Kracht doelen. Het zijn vier programma’s voor de meest algemene doelen die er in fitness voor cosmetische doeleinden (strakker-slanker-gespierder worden) te vinden zijn. Het gaat daarbij altijd om een betere verhouding tussen ‘spek en spieren’, maar de accenten (nadruk) liggen bij elk van de vier programma’s anders. Je kunt de programma’s op de website een jaar lang (of korter) volgen of er gewoon uithalen wat je in je eigen trainingsprogramma kunt gebruiken. Voor Eigen Kracht Challenge worden de Eigen Kracht doelen door vier sporters over een periode van 6 maanden in praktijk gebracht onder begeleiding van twee supercoaches.

De coaches

Personal trainer Sandra van de Kamp en Imro Beuk zijn de coaches voor de vier sporters. Imro en Sandra hebben  een lange staat van dienst in begeleiding en zijn bovendien zelf ervaren natural bodybuilding atleten die precies weten wat het betekent om een pittige uitdaging aan te pakken. Je kunt hun achtergrond hier en hier lezen.

De sporters en hun doelen

De doelen waar de sporters in de Eigen Kracht Challenge voor gaan, zijn geïnspireerd op de algemene Eigen Kracht Doelen die op de website staan: Slank & Fit, een programma waarbij je wilt afslanken maar zonder spiermassa te verliezen, Slank & Gespierd, een programma waarbij je wat meer spiermassa wilt opbouwen en dat graag met een voldoende laag lichaamsvetpercentage om de spieren ook echt te kunnen laten zien. Spieren Plus is het programma waarbij het doel is om zoveel mogelijk spiermassa op te bouwen, en tenslotte Definitie Plus, het programma waarbij je naar een zo laag mogelijk lichaamsvetpercentage toe werkt, en dat liefst met behoud van zoveel mogelijk spiermassa, een lastige klus.

Volg die Challenge!

Om verschillende aandachtsgebieden of thema’s van de Eigen Kracht Challenge verder uit te diepen, komen maandelijks nieuwe onderwerpen aan bod. De komende maanden zijn dat training, voeding, herstel, motivatie, supplementen en de eindresultaten van de Eigen Kracht Challenge. Omdat we op dit moment weer stevig in een lockdown zitten, zijn de sporters en hun coaches naar buiten verhuisd, waar ze 1 op 1 getraind worden. Onder het motto 'When the going gets tough, the tough get going!'. In webberichten op www.eigenkracht.nl en vlogs van de sporters en hun coaches zullen we ook tussentijds over hun ervaringen berichten. Volg de Eigen Kracht Challenge ook op social media en Youtube.

Dossiers: