EN  |  FR

Trainen én lezen

Je bent nooit te oud of te jong om te leren. Je kunt informatie van deze site halen om je kennis over trainen, afvallen, voeding, supplementen of doping te vergroten. Maar er bestaan ook legio boeken die je kunt raadplegen. Maar er zijn nogal wat boeken verschenen op bovengenoemde thema’s en regelmatig worden die aangevuld. Eigen Kracht heeft daarom een boekenselectie op de site gezet om je beter te helpen kiezen als je wilt trainen en lezen.

Lees je sterker

Het aantal fitnessboeken en gerelateerde boeken is de laatste jaren flink gestegen. Dat zegt wel iets over de bloei van fitness en de fitnessbranche. Boeken kunnen je als sporter, maar zeker ook als instructor je fitnessleven verrijken. Niet alle boeken zijn echter vermeldingwaardig en vaak blijft het bij plaatjes van oefeningen en tekst met uitleg van diezelfde oefeningen. Voor een leek en zelfs voor een mindere leek is het een hele klus is om een waardevol boek te kiezen. Het is ook maar net wat je zoekt. Dat is ook de reden dat we op bij Links > Boeken een boekenselectie hebben gemaakt rondom onze kernthema’s: training, afvallen, voeding, voedingssupplementen en doping. De boeken zijn niet alleen geselecteerd, maar zijn ook ‘gewogen’, zodat je hopelijk een betere keuze kunt maken.

Van basaal Nederlandse naar Engelstalig en wetenschappelijk

De lijstjes zijn zodanig opgezet dat gestart wordt met de meer eenvoudiger en algemenere Nederlandstalige boeken en vervolgens wordt opgebouwd naar wat pittiger boeken die vaak ook in het Engels zijn. Het kan zo zijn dat je zelf ook suggesties hebt voor aanvullingen, want de lijstjes zijn nooit af. Wellicht verschijnen er betere boeken en kunnen we die erbij zetten of verouderde er weer afhalen. Laat het ons weten als je suggesties hebt. Doe dat dan via reageren. We hopen dat lezers van deze site zich weer sterker kunnen lezen. Lezen én trainen, het blijft een mooie combinatie!