EN  |  FR

Eigen Kracht Challenge: buiten en binnen trainen

afbeelding bij Eigen Kracht Challenge: buiten en binnen trainen

Dat er op Eigen Kracht veel mogelijk is, weten trouwe lezers van deze webstek natuurlijk. Om dat nog eens extra te illustreren, hebben we vier sporters op een Eigen Kracht Challenge gezet, onder begeleiding van twee ervaren personal coaches. In dit webbericht een impressie van wat het betekent om buiten te moeten trainen en nu weer binnen te mogen trainen. Dit keer zet coach Imro er de beuk in met zijn sporters, Renée en Boas.

De Eigen Kracht Challenge, een traject waarin 4 sporters voor 4 verschillende doelen een half jaar begeleidt worden door professionele coaches is geen makkie, en al helemaal niet als er lockdowns zijn die het trainen een stuk lastiger maken. Zie hiervoor ook de introductie van het trainingsthema.

Lekker buiten trainen

Buiten moeten trainen in de kou was niet ieders idee van lekker sporten, maar coach Imro liet Boas van Reenen en Renée van Dijk gelijk een opwarming voor de schouders doen om de ‘kachel’ op te poken. ‘Er valt buiten zat te doen’, was het motto van de dag.

Big Five als basis

Buiten trainen betekent dat je uiteraard beperkt bent in je trainingsmogelijkheden als je het vergelijkt met een gym waar volop machines en apparatuur aanwezig zijn. Je hebt ook niet de ondersteuning van een goed squatrek en een strakke ondergrond. Maar Big Five basisoefeningen als squat en deadlift pakken heel wat spieren aan.

Pec Deck I

Toen er gelukkig weer binnen getraind mocht worden, was Renée blij, en zag coach Imro gelijk de kans om haar een paar pittige setjes te laten afwerken. Zijn opdracht is Renée wat meer uit de comfortzone te halen. Is ze net blij dat het binnen lekker warm is...

Pec Deck II

Veel sporters vinden de Pec Deck een leuk apparaat. Wanneer heel strikt flink wat herhalingen gemaakt moeten worden, begint de borst een beetje te protesteren. Gewoon doorgaan, Boas!

Lat Pulldown front

Coach Imro is een groot voorstander van ‘strikt trainen’. ‘Met slordige training zweet je misschien een beetje, maar je haalt er je doelen niet mee.’ Zijn motto is ‘Voor elke slordige herhaling, twee reps extra!’

Staande kuiten

Kuiten staan bekend als ‘koppige spieren’ die niet snel willen groeien. Je moet ze dus flink prikkelen, is de mening van coach Imro. Dus moet Boas op zijn tenen alles uit de kast halen. En dat bijt lekker in die kuiten.

Het verschil in buiten en binnen trainen

Renée legt onder het genot van een suikerarm sapje uit wat het verschil is tussen buiten trainen en binnen een workout doen. ‘Om te beginnen is het binnen een stuk warmer’, maar er zitten nog meer voordelen aan.

Eigen Kracht Challenge: de thema's

Om verschillende aandachtsgebieden of thema's van de Eigen Kracht Challenge verder uit te diepen, komen maandelijks nieuwe onderwerpen aan bod. De komende maanden zijn dat voeding, herstel, motivatie, supplementen en de eindresultaten van de Challenge. In webberichten op www.eigenkracht.nl en vlogs van de sporters en hun coaches zullen we ook tussentijds over hun ervaringen berichten. Volg het ook op facebookInstagram en Youtube.

Dossier: