EN  |  FR

Cleane Kneiters geven workshop op Flex Cup 2014

afbeelding bij Cleane Kneiters geven workshop op Flex Cup 2014

Ze naderen de 3000 verkochte kaarten, Zes sporten, 630 sporters, 55 stands, 300 bezette hotelkamers, gaststerren uit binnen en buitenland. Nog een dag of 10 en het grootste krachtsport/bodybuildingspektakel van Nederland gaat van start. Enne, er geven ook nog twee Cleane Kneiters van Eigen Kracht een workshop waar je bij moet zijn. Laat die dikke trui maar thuis, daar kijken onze heren dwars doorheen.

Binnen vier jaar tijd groeide de Flex Cup – steevast gehouden in het congrescentrum de Koningshof te Veldhoven – uit tot de best bezochte wedstrijd uit de geschiedenis van het Nederlandse bodybuilding. Ter vergelijking, de jaren 80 was hét decennium van het vaderlandse bodybuilding, maar trok een Grand Prix of een Nederlands Kampioenschap hooguit 2000 bezoekers. En dat vond men veel, toen. En dan te beseffen dat de Flex Cup als bodybuildingwedstrijd maar een C-klasse wedstrijd is, met een D-klasse voor de absolute beginners. Kortom, het is een ongelofelijke prestatie om binnen 3-4 jaar zo’n evenement neer te zetten.

Workshop Cleane Kneiters

Jurgen Verweijen en Stefan Köhlbrugge zijn trainingpartners en verwoede natural bodybuilders, die na ruim 12 jaar training nog steeds progressie zien. Progressie in kracht, in spiermassa, in kennis en ambitie. Jurgen: ‘Ik heb echt veel steun aan mijn trainingsmaat, die ook fysiotherapeut is en veel kennis over training meebrengt. De man is zo beresterk dat ik alle zeilen moet bijzetten om de competitie met hem aan te kunnen’. Verweijen is een vegetarische bodybuilder, die veel kennis heeft over hoe je als vegetariër moet eten om toch maximaal voor kracht en groei te kunnen trainen. De focus op kracht en onderlinge competitie gaat een enkele keer ten koste van het strikte trainen, maar: ‘Ik zorg dat ik in mijn voordeel smokkel, en ik pak de zwaarste gewichten als ik nog vers ben.’

Verweijen: ‘Ik kijk elke dag weer uit naar de training, en ik haal mijn motivatie uit het stellen van kleine doelen, wat meer aandacht voor de bovenborst, dan weer een tijdje de focus op schouders of benen. Ik ben geen sterk theoretische trainer, ik ga meer op gevoel af. Verder de competitie met mijn trainingsmaat Stefan, die veel makkelijker groeit en zijn kracht beter op peil kan houden, steeds weer nieuwe dingen leren over training en voeding, en ik vind een dubbele uitdaging in presteren op vegetarische voeding én zonder steroïden.’

Stand nr. 6

Informatie over de workshop (zondag 7 december) is ter plekke te verkrijgen aan stand 6 (Eigen Kracht). Er worden op twee nog nader bekend te maken tijdstippen een workshop gegeven. Vragen, training, voeding, supplementen, motivatie en demonstratie power performance (bankdrukken). Zorg dat je erbij bent. Aan stand 6 (vlakbij het bodybuildingwedstrijdgedeelte) zijn verder gratis shirts en bidons te krijgen en is het recent verschenen dopingboek ‘Doping: de nuchtere feiten’ te koop. Dat mag je niet missen!

Meer informatie over de Flex Cup 6/7 december vind je hier.

Dossiers: