EN  |  FR

Krabben voor het jeukt

The Seven Year Itch is een term die wordt gebruikt om een mogelijk breekpunt in een relatie aan te duiden. De term is ontleend aan de gelijkmatige film met Marilyn Monroe. The Seventy Day Itch kun je gebruiken om het einde van je relatie met je fitnesscentrum aan te duiden. Beëindig die relatie nog maar even niet. Er is namelijk een reden om je lidmaatschap niet op te zeggen: betere seks. Want je wilt toch meer dan alleen maar naar opwaaiende zomerjurken kijken?

In The Seven Year Itch krijgt de getrouwde Tom Ewell het knap moeilijk als Marilyn Monroe tijdelijk het appartement naast hem betrekt. Zijn vrouw en kinderen zijn al in hun zomervakantiehuisje en het is heet in New York. Hij wil hen nareizen, maar ja, als je de keuze hebt tussen moeders de vrouw met koters of Marilyn Monroe die haar BH koelt in het vriesvak… Tom Ewell besluit uiteindelijk zijn zevenjarige relatie niet te beëindigen en reist af naar zijn gezin. Menig ‘goede voornemens-lid’ van een fitnesscentrum krijgt rond maart last van The Seventy Day Itch en beëindigt wel het lidmaatschap. Voel je als startende sporter, ondanks deze tips [Goede Voornemens Volhouden] de jeuk ook al aankomen en denk je ‘ik wil weg bij dit centrum’, dan is er een effectieve krabber. Als je het volhoudt, krijg je betere seks.

Wetenschappelijke wip

Wetenschap is een mooi vak. Zit de doorsnee-fitnesser op de stationaire fiets zich af te vragen ‘waar is dit goed voor?’ en de doorsnee seksuoloog vraagt zich in Electronic Journal of Human Sexuality, Volume 7, October 5, 2004 af ‘Sexual Desirability and Sexual Performance: Does Exercise and Fitness Really Matter?’ Onderzoekers Tina Penhollow en Michael Young beantwoorden de vraag met een volmondig ‘ja’: Research shows that even low levels of physical activity tend to elevate mood and help keep “equipment” in better working condition. De verklaring is eenvoudig. Hoe beter het bloed door het lichaam stroomt, hoe beter de doorbloeding van de geslachtsorganen, waardoor stimulatie eenvoudiger is. En – mannen - uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen meer open staan voor seks, nadat ze een intensieve workout hebben gedaan. Dat er dankzij dat gefitness meer bloed naar je “equipment” stroomt, is een neveneffect dat beide onderzoekers ook nog even wetenschappelijk hard maken. Italiaans onderzoek bevestigt dat. Een buikje is niet bevorderlijk voor sappige seks, zo blijkt uit de Journal of the American Medical Association, vol. 291, no. 24, juni 23/30 2004 Effects of Lifestyle Changes on Erectile Dysfunction in Obese Men. Bij een derde van de onderzochte mannen die 10% van hun overgewicht verloren door minder te eten en meer te bewegen, ging dankzij hun krachtiger kloppende hart ook een ander deel harder kloppen.
Houd het dus nog even wat langer vol in het fitnesscentrum en je houdt het ook langer vol in bed. Kun je na afloop lekker het boek [Opwaaiende Zomerjurken van Oek de Jong] lezen.