EN  |  FR

Oproep: Fitnesscentra gezocht !

Dit najaar gaat het NeCeDo een gedragsgerichte voorlichting starten, die gericht is op de fitnessbranche. Het doel van deze voorlichting is voorkomen dat sporters in fitnesscentra dopinggeduide middelen gaan gebruiken. Om te weten of onze methode ook in de praktijk werkt en aanslaat bij fitnesscentra hebben we jullie hulp nodig. Met vijf centra willen we onze campagne eerst uittesten voordat het landelijk wordt uitgezet.

Cosmetische sporters

Sinds 1994 ziet het NeCeDo sporters binnen de fitnessbranche als een aparte doelgroep naast de topsporters. Speelt bij topsport - naast gezondheid - fair play een grote rol om sporters van de dope af te houden, bij cosmetische sporters is gezondheid het allerbelangrijkste argument om er van af te blijven. Diverse acties en producten zijn reeds vanuit het NeCeDo op touw gezet om cosmetische sporters voor te lichten. Voorbeelden hiervan zijn deze website, een 5-delige boekenreeks, de Doping Infolijn en een eigen rubriek in de Sport & Fitness. Op zich allemaal goede en gewaardeerde initiatieven, maar we willen een flinke stap verder.

Preventieve campagne

Om meer inzicht te krijgen over fitnesscentra en sportscholen en de bezoekers is met financiële steun van VWS door TNO een onderzoek uitgevoerd. Het bleek dat het gros van de eigenaren absoluut tegen het gebruik van doping is, maar men wil daar niet al te openlijk tegenin gaan. Een grote poster bij de ingang die bezoekers attendeert op de Doping Infolijn zou kunnen suggereren dat er veel dopinggebruikers rondlopen en veel klanten zijn daar niet van gediend. Gekozen is dan ook voor een preventieve campagne die gericht is op gezond en op eigen kracht presteren in fitnesscentra en sportscholen.

Voordeel

Waarom zou je je aanmelden voor deze testfase van de voorlichtingscampagne? Wanneer je je aanmeldt zal er kosteloos een voorlichtingscampagne in je fitnesscentrum of sportschool uitgevoerd worden. Een bijkomend voordeel is dat de voorlichtingscampagne van hoge kwaliteit is, aangezien de campagne door deskundigen is ontwikkeld. De producten voor de campagne worden uitgetest in je centrum, daarmee zal het NeCeDo de voorlichtingsproducten kosteloos aan jouw fitnesscentrum doen toekomen. En “last but not least”, er worden pogingen gedaan om in je fitnesscentrum of sportschool het gebruik van dopinggeduide middelen te voorkomen. Kortom je kunt er alleen maar beter van worden!

Aanmelden

Als het idee je wel aanspreekt meld je fitnesscentrum (met alle relevante contactgegevens) dan zo spoedig mogelijk aan en geef aan waarom je je aanmeldt (wat zijn je motieven?). Je kunt je fitnesscentrum aanmelden via het aanmeldingsformulier voor fitnesscentra. Deelname aan de campagne kan alleen indien de eigenaar van je fitnesscentrum of je sportschool akkoord heeft gegeven. Je kunt je aanmelden tot en met 30 september. Daarna laten we zo spoedig mogelijk weten welke centra zijn uitgekozen. Indien je niet wordt uitgekozen houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de campagne. Met de 5 geselecteerde centra zullen we laten zien dat het NeCeDo niet voor niks als motto heeft: Partner in Clean Sport !