EN  |  FR

Fitnessvakdagen 2004

Als de zomervakantie richting het einde loopt dan is het weer tijd om de belangrijkste beurs op fitnessgebied in de Lage Landen in de agenda te zetten. De Fitnessvakdagen 2004 vinden plaats van vrijdag 15 tot met zondag 17 oktober. Dit keer is de locatie de Jaarbeurs in Utrecht waar alle exposanten gezamenlijk in één hal bij elkaar staan. Ook het NeCeDo zal dit jaar weer met een stand acte de présence geven.

Jaarlijks in oktober

Ieder jaar in oktober is het weer zo ver. Dan vinden de Fitnessvakdagen plaats, hét evenement voor diverse doelgroepen om zich op de hoogte te stellen van de nieuwste producten trends. Dit jaar is dat op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober. Op vrijdag en zaterdag kun je van 10.00 – 18.00 uur terecht, op zondag sluit de beurs om 17.00 uur. Voorheen vonden de dagen in Houten plaats. Maar vorig jaar bleek dat ‘jasje’ te krap te zijn. Een ruimer jasje is nu in de Utrechtse Jaarbeurs gevonden waar ook voor de komende jaren nog volop groeimogelijkheden zijn. Nog nooit zullen zoveel bedrijven, organisaties en aanverwante branches bij elkaar staan als tijdens de aankomende Fitnessvakdagen. Vorig jaar kwamen 5.700 bezoekers naar de beurs, een stijging van maar liefst 35% ten opzichte van 2002.

Inspannen én ontspannen

In de afgelopen jaren hebben vader en zoon van Brienen van The Exhibition Company de Fitnessvakdagen laten uitgroeien tot een volwassen beurs met een steeds breder aanbod voor de fitnessondernemer. Naast de fitnessbranche veroverden in 2003 ook de zonnebranche en de (sport)fysiotherapie een plek op de beurs. In 2004 komen daar de zwembadbranche - er zal een zwembad aanwezig zijn waar zelfs gedoken kan worden - en de recreatiebranche bij. Sport wordt steeds meer een combinatie van inspannen én ontspannen. Dat zal dan ook het thema voor 2004 zijn. Een ander belangrijk aspect wat ook telt is het bestrijden van bewegingsarmoede in de Nederlandse samenleving. Nederlanders zitten letterlijk hun gezondheid in de weg waardoor overgewicht ontstaat en het risico op diverse chronische ziekten, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, osteoporose etc. toeneemt. Ook de fitnessbranche kan een actieve rol spelen om inactieven in beweging te zetten en te houden.

Stand NeCeDo

Het wordt het vijfde jaar dat het NeCeDo met een stand vertegenwoordigd zal zijn. Voor het NeCeDo zijn de Fitnessvakdagen een uitstekende mogelijkheid om met fitnessondernemers, fitnessinstructors (in opleiding) en andere relavante organisaties in contact te treden en bekendheid te geven aan de producten en diensten die we hebben. Voor ons het moment om flink te netwerken. Bezoekers zijn niet alleen geïnteresseerd in wat we hebben voor de fitnessbranche, ook is er interesse voor de topsport. Vooral (sport)fysiotherapeuten die wel eens te maken hebben met (aankomende) topsporters willen het een en ander weten over de dopinglijst en dopingregels.

Op de hoogte blijven of gratis inschrijven?

Meer informatie over de Fitnessvakdagen kun je vinden op www.fitnessvakdagen.nl. Hierop zal in de aanloop naar oktober steeds meer informatie te vinden zijn. Een entreekaart kost € 20, maar als je je via internet geregistreerd dan is het gratis. Wellicht zien we elkaar wel tijdens de Fitnessvakdagen 2004.