EN  |  FR

Project Pure Kracht zaterdag officieel van start

afbeelding bij Project Pure Kracht zaterdag officieel van start

Vandaag gaat het project Pure Kracht officieel van start. In de accommodatie van Fitland te Mill zullen de acht zorgvuldig geselecteerde deelnemers voor het eerst kennismaken met elkaar, het projectteam alsmede hun topbegeleidingsteam. Het project Pure kracht laat in een periode van acht maanden zien dat met een uitgebalanceerd programma van krachttraining, voeding en mentale begeleiding grote resultaten te boeken zijn zonder het gebruik van dopinggeduide middelen.

Eerste bijeenkomst

Tijdens deze eerste bijeenkomst zullen de acht jonge krachtsporters een uitgebreid programma volgen. Na de officiële opening door Robbert Wolters, voorzitter KNKF en Rens van Kleij, directeur NeCeDo zullen de deelnemers meteen in de krachtruimte aan het werk gaan.
Krachtsportspecialist Jim McCarthy zal de techniek van het powerliften uitleggen en de sporters zullen verschillende krachttesten ondergaan. Daarnaast wordt er deze dag van elke deelnemer een uitgebreid sportpsychologisch profiel samengesteld door sportpsycholoog Rico Schuijers en zal sportdiëtist Joris Hermans een voedingsanamnese afnemen, zodat optimale voedingsbegeleiding vanaf het begin van de projectperiode gerealiseerd kan worden.

Totaalprogramma voor 8 maanden

De deelnemers, zeven mannen en een vrouw, zijn jonge enthousiaste veelal beginnende krachtsporters. Zij zullen gedurende acht maanden het trainingsprogramma van Jim McCarthy in hun eigen sportschool volgen. Ook zullen zij de zwaardere trainingen uitvoeren bij powerliftverenigingen aangesloten bij de KNKF. Het begeleidingsteam staat samen met de trainer van de sportschool garant voor een optimale begeleiding. Rico Schuijers en Joris Hermans zullen het gehele traject de krachtsporters persoonlijk begeleiden. Eens per twee maanden komen de sporters en de begeleiders bij elkaar en wordt de balans opgemaakt. Op basis daarvan wordt er een nieuw trainingsschema gemaakt en krijgen de deelnemers specifieke persoonlijke adviezen. Aan het einde van het jaar vindt er een slotbijeenkomst plaats waar de resultaten van de acht sporters middels een powerliftwedstrijd wordt gemeten.

Een uitdaging

Bram Verbruggen, een van de acht deelnemers, "Ik kijk er erg naar uit om nu met het project te starten. Het zullen acht maanden worden van hard trainen en veel plezier. Ik hoop dat we erin slagen om de aandacht te trekken van een breed publiek van krachtsporters en andere sporters die in de verleiding komen om verboden stimulerende middelen te gebruiken. Met deze gedachte heb ik me dan ook opgegeven voor Pure Kracht, omdat ik de kerngedachte van het project volledig onderschrijf. Een sterke krachtsporter boekt mijns inziens vooral progressie door gerichte training en afgestemde voeding en de wil om hard te trainen. Het project is voor mij geslaagd als we na acht maanden in supervorm verkeren, duidelijk en aantoonbaar in kracht vooruit zijn gegaan, en dat we menig (kracht) sporter bewust hebben kunnen maken dat een dergelijke aanpak die het project Pure Kracht voorstaat, leidt tot inspirerende resultaten. Ik ben er in ieder geval helemaal klaar voor om de uitdaging aan te gaan."

Verslag via website

De verrichtingen en de ervaringen van de acht deelnemers zullen nauwkeurig te volgen zijn via de website www.purekracht.nl die vanaf maandag 26 april in de lucht zal zijn. De bezoeker kan hier tevens terecht om zelf aan het programma mee te doen middels de trainingsschema’s die van de site te downloaden zijn. Ook is er uitgebreide informatie te vinden over trainingsleer, voeding, mentale begeleiding en gezondheidkundige onderwerpen.