EN  |  FR

Tweede bijscholing

De tweede bijscholing stond in het teken van een afvalprogramma en een spieropbouwprogramma. In Fitnesscentrum Noord te Rotterdam ging deze tweede Eigen Kracht bijscholing van start. Fitnesscentrum Noord is het thuishonk van Hans Kroon. Hans Kroon introduceerde gedurende de ochtend de HST-methode. Danny van Dijk nam de middag voor zijn rekening en gaf een toelichting over een afvalprogramma.

Fitnesscentrum Noord

Na wat kleine parkeerprobleempjes werden de Eigen Kracht instructors met koffie en thee in Fitnesscentrum Noord ontvangen. Alle Eigen Kracht instructors waren van heinde en verre gekomen. De deelnemers ontvingen bij binnenkomst het "Eigen Kracht Instructor Manual". Dit is het complete handboek met informatie, tips en praktische adviezen voor effectief en gezond fitnessen op eigen kracht. In dit handboek was ook een deel opgenomen over de HST-methode, de trainingsmethode die vandaag gepresenteerd werd door Hans Kroon.

Eigen Kracht instructors met "Instructor Manual"

Hans Kroon gaf uitleg over het hoe en wat van de trainingsmethode. Hij gaf ook uitleg over het trainingsschema voor een programma van acht weken. Hij introduceerde de principes van de HST-methode: de frequentie, omvang, belasting, rust, oefeningen, techniek, volume en de cyclus.

Hans Kroon geeft uitleg over de HST-methode

Na de theorie werd zijn verhaal kracht bijgezet door het bespreken en uitvoeren van de oefeningen in de krachtruimte. Nu was het tijd voor de Eigen Kracht Instructors om echt in actie komen. Vier vrijwilligers werden aan de HST-methode onderworpen.

Jan Duinkerken aan het ijzer

Hans Kroon geeft praktische tips bij de oefeningen

Tegen twaalven werd het laatste gewicht weggedrukt en was het tijd voor vertrek. Het bleek dat de instructors heel wat bijgeleerd hadden. Vanuit Rotterdam vertrok iedereen naar het NH Hotel te Capelle waar een uitgebreide lunch klaar stond.

Tijdens het middagprogramma gaf Danny van Dijk een toelichting over Body for Life. Body for Life is een succesvol afvalprogramma. Danny van Dijk presenteerde de haalbare resultaten binnen dit programma.

Danny van Dijk en Body for Life

Daarnaast besteedde hij aandacht aan bepaalde mythen en feiten die nog bestaan met betrekking tot afvallen. Een voorbeeld van zo'n mythe is:"Gewichttraining is alleen voor jonge mensen". Danny weerlegde deze mythe en gaf aan dat mensen van alle leeftijden met gewichten zouden moeten trainen.

Danny legt de werking van Body for Life uit

 
Naast uitleg over mythen en feiten gaf Danny ook het belang van krachttraining in een afvalprogramma aan. Uiteindelijk werden ook nog de praktische puntjes besproken over hoe je een programma inzet in je eigen fitnesscentrum.

De deelnemers tijdens de presentatie van Danny van Dijk

Tevreden gingen de deelnemers naar huis. Ze kregen de opdracht om een aantal sporters te werven, waarmee ze vervolgens de programma's kunnen testen.